Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Panik vid Champs-Elysées efter skottlossning, många glömmer skatteavdrag och förlorar pengar

Poliser vandrar längs i övrigt folktomma Champs-Elysees i Paris, i kölvattnet efter en attack där en polis misste livet.
Poliser vandrar längs i övrigt folktomma Champs-Elysees i Paris, i kölvattnet efter en attack där en polis misste livet. Bild: EPA/IAN LANGSDON Champs-Élysées,Paris

Vi uppdaterar dig med de senaste nyhetshändelserna.

Utrikes:

Polisen i Paris har gjort ett tillslag mot en bostad efter attacken vid Champs-Elysées i går kväll. En polis sköts ihjäl, tre skottskadades. Terrorattacken bedöms kunna påverka presidentvalet i Frankrike.

Vittnen som var nära attentatsplatsen i Paris berättar för Svenska Yles korrespondent hur de sprang för sina liv.

USA:s president Donald Trump fortsätter sina försök att i snabb takt genomföra en ny vårdreform i landet. Planen är riktigt, riktigt bra, säger han.

Inrikes:

Psykologförbundet slår larm igen en gång: det finns på tok för få skolpsykologer. Dessutom borde daghemmen få psykologtjänster anser man där.

Många finländare missar skatteavdrag de skulle ha rätt till när de deklarerar.Vi listar några avdrag att komma ihåg - och berättar om finurliga avdragsförsök som skattebetalare har tagit till.

 • Petteri Muukkonen på WMOC2017

  Muukkonen dubbel världsmästare

  Finland fick fyra guld vid veteran-VM i orientering.

  Petteri Muukkonen från OK Trian vann på lördagen sitt andra VM-guld vid World Masters Orienteering Championships i Nya Zeeland.

 • Kjell Herberts

  Så här finlandssvenska är vi!

  Sociologen Kjell Herberts sammanfattar testresultatet.

  Förra veckans webbtest om finlandssvenskhet och hur vi uppfattar oss själva i förhållande till andra finlandssvenskar blev en hit. Testet kammade in mer än 26 000 svar. Nu sammanfattar sociologen Kjell Herberts resultaten.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

 • Författaren och dramaturgen Outi Nyytäjä

  Dramaturgen Outi Nyytäjä har avlidit

  En central aktör i finländskt teaterliv.

  Författaren och dramaturgen Outi Nyytäjä har avlidit. Nyytäjä dog i tisdags i Helsingfors efter en längre tids sjukdom. Hon blev 81 år gammal.