Hoppa till huvudinnehåll

Svenska skolan i S:t Karins stänger klassrum efter luftproblem

S:t Karins svenska skola
S:t Karins svenska skola Bild: Yle/Monica Forssell s:t karins svenska skola,skolan (fenomen)

Flera lärare och elever har fått symtom efter att de vistats i ett klassrum i S:t Karins svenska skola. Skolan har redan ont om klassrum och nu måste eleverna flytta på sig för varje lektion.

Sjätteklassarna saknar tills vidare eget klassrum i S:t Karins svenska skola. Klassrummet stängdes efter att både lärare och elever drabbats av återkommande symtom. De har lidit av huvudvärk, svidande ögon, trötthet och röstbesvär, berättar skolans rektor Maria Engblom. Skolan delar byggnad med Hovirinnan koulu som stod färdig 1980. Byggnaden har drabbats av dålig inomhusluft redan tidigare och nu ska sjätteklassarnas klassrum synas närmare.

Hem och skola har kallat föräldrarna till möte på måndag för att informera och diskutera situationen. Nästa vecka ska också stadens fastighetsverk besöka skolan.

Läs också

 • Mor- och farföräldrar i fokus - stora känslor på spel

  Alla vill barnets bästa men metoderna kan krocka.

  Alla vill barnets bästa men metoderna kan kollidera. Den äldre generationen ska hålla sig till reglerna och småbarnsföräldrarna får inte kräva och skuldbelägga, så lyder råden från familjeexperter på den nationella dagen för far- och morföräldrar.

 • Det var sju gånger farligare att vara barn på 70-talet än i dag

  Antalet barn som dör före sin nittonårsdag har minskat.

  Tycker du att dagens säkerhetstänk har gått för långt? Ibland hör man sägas att det för 40 år sedan inte fanns cykelhjälmar, krockkuddar eller bilbälten i baksätet och att ingen tog någon skada av det. Sanningen är att rätt många barn inte överlevde barndomen på 70-talet.

 • Hur hamnade Kittilä i historisk kommunkris?

  Många förtroendevalda är brottsmisstänkta.

  Kittilä kommun är i en minst sagt ovanlig situation. I kommunfullmäktige ingår 11 personer som är åtalade för tjänste- och arbetsbrott.

Nyligen publicerat - Åboland