Hoppa till huvudinnehåll

Svenska skolan i S:t Karins stänger klassrum efter luftproblem

S:t Karins svenska skola
S:t Karins svenska skola Bild: Yle/Monica Forssell s:t karins svenska skola,skolan (fenomen)

Flera lärare och elever har fått symtom efter att de vistats i ett klassrum i S:t Karins svenska skola. Skolan har redan ont om klassrum och nu måste eleverna flytta på sig för varje lektion.

Sjätteklassarna saknar tills vidare eget klassrum i S:t Karins svenska skola. Klassrummet stängdes efter att både lärare och elever drabbats av återkommande symtom. De har lidit av huvudvärk, svidande ögon, trötthet och röstbesvär, berättar skolans rektor Maria Engblom. Skolan delar byggnad med Hovirinnan koulu som stod färdig 1980. Byggnaden har drabbats av dålig inomhusluft redan tidigare och nu ska sjätteklassarnas klassrum synas närmare.

Hem och skola har kallat föräldrarna till möte på måndag för att informera och diskutera situationen. Nästa vecka ska också stadens fastighetsverk besöka skolan.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Åboland

 • Maria Nylund med studentmössa.

  Valborg i Åbo hyllar våren, vännerna och livet

  Brahe Djäknar firar 80 år.

  Plötsligt är det här. Ljuset! De vackra vita kvällarna är tillbaka och snart också den sköna majsolen. Och trots det kyliga vädret så finns det ett säkert vårtecken som infaller vid samma tidpunkt oberoende av temperatur – nämligen valborgssändningen från Vårdberget i Åbo!

 • Räddningsdykare letar i Aura å.

  Föll i vattnet – räddades efter en timme av dykare

  Räddningsverkets dykare hittade person i nöd i Nådendal.

  En person som föll ner i vattnet från klipporna i Kopparberget i Nådendal räddades av räddningsverkets dykare efter en timmes letande natten mot lördagen.