Hoppa till huvudinnehåll

USA på väg att få jätteförstärkning – Kane intresserad av VM

Patrick Kane skjuter.
Patrick Kane gjorde 89 poäng i grundserien. Patrick Kane skjuter. Bild: All Over Press Chicago Blackhawks,ishockey,NHL,Patrick Kane

Stanley Cup-slutspelet tog slut redan i den första omgången för Chicago Blackhawks. Det är goda nyheter för USA:s VM-lag. Enligt journalisten John Shannon på Sportsnet är Patrick Kane intresserad av att spela i VM.

15 NHL-spelare har redan tackat ja till spel i VM för USA:s landslag. Det senaste tillskottet var Buffalos stortalang Jack Eichel.

Nu kan laget förstärkas ytterligare. Chicago Blackhawks är utslaget ur slutspelet i NHL och enligt journalisten John Shannon som jobbar på Sportsnet är Patrick Kane intresserad av att spela i VM.

Shannon skriver på Twitter att Kane ganska så snart väntas meddela att han kommer att spela i VM.

Hoppa över Twitterpostning

Patrick Kane gjorde 89 poäng på 82 matcher i grundserien den här säsongen och slutade trea i poängligan. Kane har representerat USA en gång på VM-nivå. Det var i Kanada år 2008 då laget förlorade kvartsfinalen mot Finland.

 • Petteri Muukkonen på WMOC2017

  Muukkonen dubbel världsmästare

  Finland fick fyra guld vid veteran-VM i orientering.

  Petteri Muukkonen från OK Trian vann på lördagen sitt andra VM-guld vid World Masters Orienteering Championships i Nya Zeeland.

 • Kjell Herberts

  Så här finlandssvenska är vi!

  Sociologen Kjell Herberts sammanfattar testresultatet.

  Förra veckans webbtest om finlandssvenskhet och hur vi uppfattar oss själva i förhållande till andra finlandssvenskar blev en hit. Testet kammade in mer än 26 000 svar. Nu sammanfattar sociologen Kjell Herberts resultaten.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Sport