Hoppa till huvudinnehåll

Västnyländsk poddfredag: Byggmästare Svenskbergs väg till fotograf

Man som skrattar.
Fotograf Kjell Svenskberg är utbildad byggmästare. Man som skrattar. Bild: Yle / Larson Österberg Västnyland,Ekenäs,slowcity podcast

Sannolikheten är rätt så hög att du sett Kjell Svenskbergs bilder på solnedgångar, vågor eller månsken på sociala medier. I veckans avsnitt i Slowcity Podcast träffar Larson Österberg fotografen Kjell Svenskberg från Ekenäs.

Svenskberg ger tips på hur han lyckas ta en bra bild av en människa. Det gäller att känna efter och kommunicera.

Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland.
Förutom att tala kan Larson Österberg också måla tavlor. Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland. Bild: Yle/ Bubi Asplund Kultur,diskussioner,debatt,Västnyland,Raseborg,ström annette

I podden blir Österberg och Svenskberg också nostalgiska och diskuterar hur det kändes när de framkallade fotografier från en filmrulle.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Västnyland