Hoppa till huvudinnehåll

Västnyländsk poddfredag: Byggmästare Svenskbergs väg till fotograf

Man som skrattar.
Fotograf Kjell Svenskberg är utbildad byggmästare. Man som skrattar. Bild: Yle / Larson Österberg Ekenäs,kjell svenskberg,slowcity podcast,Västnyland

Sannolikheten är rätt så hög att du sett Kjell Svenskbergs bilder på solnedgångar, vågor eller månsken på sociala medier. I veckans avsnitt i Slowcity Podcast träffar Larson Österberg fotografen Kjell Svenskberg från Ekenäs.

Svenskberg ger tips på hur han lyckas ta en bra bild av en människa. Det gäller att känna efter och kommunicera.

Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland.
Förutom att tala kan Larson Österberg också måla tavlor. Annette Ström och Larson Österberg diskuterade kulturbevakning i Västnyland. Bild: Yle/ Bubi Asplund annette ström,debatt,diskussioner,Kultur,larson österberg,Raseborg,ström annette,Västnyland,österberg larson

I podden blir Österberg och Svenskberg också nostalgiska och diskuterar hur det kändes när de framkallade fotografier från en filmrulle.

Läs också

 • Regeringen sammanträder

  Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

  Regeringens halvtidsgranskning klar.

  Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier. Och polisen, gränsbevakningen och försvaret får tilläggsfinansiering. Det här är några av satsningarna som regeringen visar upp efter sin halvtidsgranskning.

 • På holmen på bilden satt skarvarna när Monica Sirén-Aura kom till sommarstugan. Det finns byggnader på holmen men enligt Sirén-Aura är den obebodd.

  "Finns knappt någon skarv att skrämma"

  Vasa stad fick tillstånd som egentligen inte behövs.

  Skarven är en nyckfull fågel, det har Vasa stad lärt sig i år. Då man utrustad med lov från NTM- centralen skulle börja skrämma bort skarven från stadsfjärden visade det sig att det knappt finns några fåglar att skrämma.

 • Donald Trump signerade ett presidentdekret under tisdagen som ska gynna jordbruket och landsbygden i USA. T.v. jordbruksministern Sonny Perdue.

  Trump muckar gräl om handeln – nu med Kanada

  Kan vara taktiskt drag att attackera fridfullt grannland.

  Donald Trump har länge kritiserat USA:s handelsavtal med Mexiko och Kina. Men under tisdagen uppenbarade sig plötsligt en ny fiende på Donald Trumps karta: Kanada. Det kan vara ett taktiskt drag att attackera handeln med det fridfulla grannlandet.

Nyligen publicerat - Västnyland