Hoppa till huvudinnehåll

Vinner Finland förkvalet – då väntar Sverige

Finland-Slovakien 9.3.2016
Finland måste först vinna förkvalet för att gå vidare till det egentliga EM-kvalet. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,yle sporten,Finlands damlandslag i handboll

Om Finlands damlandslag i handboll går vidare till det egentliga EM-kvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen finns bland annat Sverige och Serbien.

I juni kommer damlandslaget att möta Färöarna och Grekland i förkvalet. Vinnaren kommer sedan att gå vidare till det egentliga EM-kvalet som inleds i höst.

Idag lottade grupperna till EM-kvalet och går Finland vidare från förkvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen lottades också Sverige, Serbien och Makedonien.

I EM förra året gick både Sverige och Serbien till mellanrundan men slog sedan ut. Makedonien spelade senast i ett stort mästerskap år 2012 då laget slutade på 16:e plats i EM.

EM spelas i Frankrike mellan 30 november och 16 december nästa år.

Samtliga grupper i EM-kvalet hittar ni här.

 • Vintern närmar sig – premiär i Finlands cup i Vuokatti

  Sex tävlingsorter för Finlands cup på skidor 2017-2018.

  Den första snön har redan fallit i Lappland och till veckoslutet blir det också längdskidåkningspremiär på Yles kanaler när det första av totalt sex tävlingsveckoslut i Finlands Cup på skidor går av stapeln i Vuokatti.

 • Polisen söker misstänkt pyroman i Vanda

  Fyra bilar antändes i Håkansböle, polisen ber om tips.

  Fyra bilar antändes under veckoslutet i Håkansböle i Vanda. Polisinrättningen i Östra Nyland ber nu om hjälp av möjliga ögonvittnen.

 • Babyluckor kan bli verklighet i Danmark

  Förslaget ogillas av danska barnmorskor.

  En majoritet av ledamöterna i det danska Folketinget är för ett förslag om så kallade babyluckor, där oönskade spädbarn kan lämnas in.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport