Hoppa till huvudinnehåll

Vinner Finland förkvalet – då väntar Sverige

Finland-Slovakien 9.3.2016
Finland måste först vinna förkvalet för att gå vidare till det egentliga EM-kvalet. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,yle sporten,Finlands damlandslag i handboll

Om Finlands damlandslag i handboll går vidare till det egentliga EM-kvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen finns bland annat Sverige och Serbien.

I juni kommer damlandslaget att möta Färöarna och Grekland i förkvalet. Vinnaren kommer sedan att gå vidare till det egentliga EM-kvalet som inleds i höst.

Idag lottade grupperna till EM-kvalet och går Finland vidare från förkvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen lottades också Sverige, Serbien och Makedonien.

I EM förra året gick både Sverige och Serbien till mellanrundan men slog sedan ut. Makedonien spelade senast i ett stort mästerskap år 2012 då laget slutade på 16:e plats i EM.

EM spelas i Frankrike mellan 30 november och 16 december nästa år.

Samtliga grupper i EM-kvalet hittar ni här.

 • Svenska Teatern står inför en lång sparkur

  Teaterns kumulativa underskott hela 2,7 miljoner euro.

  Renoveringen av Svenska Teatern år 2012 och de stora musikalsatsningarna har lett till ett kumulativt underskott på 2,7 miljoner euro. Teatern har tvingats ta lån för att täcka förlusterna och försöker nu effektivera verksamheten.

 • USA väntas dra sig ur FN:s råd för mänskliga rättigheter

  Första gången någon frivilligt lämnar rådet.

  USA:s administration planerar att dra sig ur FN:s råd för mänskliga rättigheter, rapporterar Reuters. Det här följer ett tidigare löfte att lämna rådet efter anklagelser om hyckleri och partiskhet mot Israel.

 • Fortsatt anarki i Hangö - ingen bom i Östra hamnen i sommar

  Stadsstyrelsen ville utreda olika trafiklösningar.

  Hangös stadsdirektör Denis Strandells förslag om att göra Östra hamnen till ett bilfritt område stötte på patrull i stadsstyrelsen. Säkerheten och parkeringen måste ändå på sikt ses över.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport