Hoppa till huvudinnehåll

Vinner Finland förkvalet – då väntar Sverige

Finland-Slovakien 9.3.2016
Finland måste först vinna förkvalet för att gå vidare till det egentliga EM-kvalet. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta betina lillqvist,damhandboll,damlandslaget i handboll,Finlands damlandslag i handboll,handboll,sonja koskinen,yle sporten

Om Finlands damlandslag i handboll går vidare till det egentliga EM-kvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen finns bland annat Sverige och Serbien.

I juni kommer damlandslaget att möta Färöarna och Grekland i förkvalet. Vinnaren kommer sedan att gå vidare till det egentliga EM-kvalet som inleds i höst.

Idag lottade grupperna till EM-kvalet och går Finland vidare från förkvalet kommer man att placeras i grupp 3. I den gruppen lottades också Sverige, Serbien och Makedonien.

I EM förra året gick både Sverige och Serbien till mellanrundan men slog sedan ut. Makedonien spelade senast i ett stort mästerskap år 2012 då laget slutade på 16:e plats i EM.

EM spelas i Frankrike mellan 30 november och 16 december nästa år.

Samtliga grupper i EM-kvalet hittar ni här.

 • Paus under handbollsmatch i Samppalinna, 2016.

  Dispyt splittrar Åbos juniorhandboll – ny förening grundad

  "Det är en drastisk åtgärd, men det var deras val."

  Två juniorlag i handboll har gått loss från Åbo IFK. Föräldrar har grundat en ny förening för att kunna fortsätta samarbetet med en tränare som ÅIFK valde att inte fortsätta med. Det var deras val, säger IFK-ordförande.

 • Britta (till vänster) och Matti Krank sitter på sin balkong, varifrån byggarbetsplatsen vid Lippulaiva syns.

  Bygget vid Lippulaiva stör Esboviksborna

  Citycons bygge vid Lippulaiva dammar och för oljud.

  Företaget Citycon bygger om området kring köpcentret Lippulaiva. Just nu spränger och borrar de i berggrunden och slår upp ett tillfälligt köpcentrum, dit affärerna i Lippulaiva ska flytta när köpcentret rivs. Invånarna störs av bygget som dammar, för oljud och gör det svårt att röra sig på området.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport