Hoppa till huvudinnehåll

Rantakari hjälte för Tappara: ”Viktigaste målet i karriären”

Otso Rantakari med pucken
Otso Rantakari med pucken Bild: Miikka Jääskeläinen / AOP ishockey,Tappara,Otso Rantakari,FM-ligan i ishockey,sport

Otso Rantakari avgjorde den tredje finalen för Tappara då en och en halv minut återstod av matchen. Rantakaris 2–1-mål betydde att Tappara tog sin första seger i finalserien.

Regerande mästarna Tappara har inte fått något bra start på finalserien mot KalPa. Förlust i de två inledande matcherna gjorde att det var ett pressat lag som idag återvände till Hakametsä.

En tredje förlust skulle ha satt Tammerforslaget i ett riktigt prekärt läge men laget lyckades vinna på hemmaplan inför fullsatta läktare.

Kristian Kuusela gjorde sitt femte mål i slutspelet då han på passning av Jan-Mikael Järvinen och Jukka Peltola smällde in 1–0 fyra minuter in i den andra perioden.

Sent avgörande

Tapparas ledning höll i nästan 20 minuter. I början av den tredje perioden var Jesse Mankinen framme och kvitterade för KalPa.

Men det här var Tapparas kväll.

Då drygt två minuter återstod av den tredje perioden drog KalPa på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen och det straffade sig.

Otso Rantakari gjorde 2–1 i powerplay och såg till att Tappara är med i matchen igen.

– Det var nog mitt viktigaste mål i karriären och det var fint att det kom här, sa Rantakari till Yle Puhe efter matchen.

Finalserien står nu 2–1 i matcher till KalPa och nästa final spelas i Kuopio på måndag.

Resultat:

Tappara – KalPa 2–1

KalPa leder med 2–1 i matcher

Läs också

Nyligen publicerat - Sport