Hoppa till huvudinnehåll

Svensk hockeyjournalist: Henrik Tallinder förlänger med TPS

Henrik Tallinder firar mål, TPS-HIFK våren 2017.
Henrik Tallinder imponerade i slutspelet. Henrik Tallinder firar mål, TPS-HIFK våren 2017. Bild: Jaakko Stenroos / All Over Press FM-ligan i ishockey,TPS (ishockey herrar),Henrik Tallinder

Aftonbladetjournalisten Tomas Ros uppger att backen Henrik Tallinder har valt att teckna ett ettårskontrakt med TPS. Tallinder som har spelat tolv säsonger i NHL imponerade stort i FM-ligan under den gångna säsongen.

Henrik Tallinder kom till TPS sommaren 2015 och den pågående TPS-sejouren kommer enligt Tomas Ros att bli åtminstone tre säsonger lång.

Säsongen 2016–2017 noterades Tallinder för 10+19=29 poäng på 59 matcher. I plusminusstatistiken var svenskens notering +17.

Efter att HIFK vann kvartsfinalserien mot TPS prisade IFK-tränaren Antti Törmänen 38-åringen och ansåg svensken vara ligans bästa spelare.

Ros skriver att det därmed inte blir något AIK-kontrakt för Tallinder. Svensken är hockeyfostrad i AIK som även nästa säsong spelar på den näst högsta serienivån.

Tallinders fru kommer från Åbo, vilket var en starkt bidragande orsak till att karriären efter äventyret i Nordamerika fortsatte i Åbo.

– Min fru och mina barn kommer att få det jättebra här i Åbo och det var en stor anledning till mitt klubbval. Det hjälper givetvis också till att vi sedan tidigare har ett hus här i Åbo. Men sedan är också TPS det enda laget för mig i Finland, sade Tallinder sommaren 2015.