Hoppa till huvudinnehåll

Tunturi avgjorde – fjärde raka för TPS

Julia Tunturi, våren 2017.
Julia Tunturi har gjort två mål den här säsongen. Julia Tunturi, våren 2017. Bild: Yle / Peter Karlberg Julia Tunturi

TPS fick kämpa ordentligt för att besegra ONS i damligan i fotboll. Julia Tunturi avgjorde med åtta minuter kvar att spela och TPS toppar nu tabellen med tre poäng före HJK.

Säsongsinledningen har varit lysande för TPS. Laget har vunnit de fyra första matcherna och är serieledare.

Säsongens fjärde seger kom på bortaplan mot ONS men den satt hårt åt. Först i den 82:a minuten lyckades Julia Tunturi avgöra för TPS. Hennes mål betydde 3–2.

Matchen inleddes med en sällan skådad målexplosion och efter åtta minuter var ställningen redan 2–2. Anna Olmala gjorde hemmalagets båda fullträffar medan Elli Pikkujämsä och Jutta Rantala nätade för TPS.

Hoppa över Twitterpostning

HJK besegrade PK-35

HJK klev upp till tvåa i tabellen då laget besegrade de regerande mästarna PK-35 på hemmaplan med 2–0. Det här var HJK:s första seger över PK på hemmaplan på nästan sex år.

– Det känns jättebra, laget spelade riktigt bra och var aggressiva. Vi är på väg åt rätt håll och vi vill kämpa om guldet, sa Minea Lassas till Yle Sporten efter matchen.

Lagkaptenen Essi Sainio gjorde 1–0 i den 20:e minuten och i slutet av den första halvleken satte Maija Saari 2–0 som blev slutresultatet.

Resultat:

ONS – TPS 2–3

HJK – PK-35 2–0

JyPK – FC Honka 0–1

Åland United – GBK 2–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport