Hoppa till huvudinnehåll

HC HIK besegrade EIF i B-pojkarnas handbollsderby

EIF-pojkar sitter på bänken före matchen.
På bilden väntar EIF-gossarna Andre Sundström, Viktor Lindblad, Felix Lönnqvist, Anton Westerlund och Alexander Björkholm att matchen ska börja. EIF-pojkar sitter på bänken före matchen. Bild: Anja Henriksson handboll,Ekenäs,Ekenäs IF,junioridrott,handbollsspelare,Raseborg,Västnyland,eif handboll

Hangöklubben HC HIK:s B-pojkar besegrade Ekenäs IF i säsongens näst sista match. Matchen spelades på lördagen (22.4) i Ekenäs bollhall.

Matchen slutade 31-38(14-17).

Matchen var i överlag jämn. Delvis spelade gossarna lamt spel och släppte Hickens Oliver Nordlund att göra hela 14 mål i matchen.

EIF spelade sitt eget spel, men några felpassningar förekom även i denna match. Motståndarna hade flera stolpskott.

För de sista åtta minuterna bytte EIF in Anton Westerlund i målet. Han är reservmålvakt men har inte behövts denna säsong så nu var det passligt att låta honom prova i denna match som inte hade så stor betydelse för EIF med tanke på serieplaceringen.

Hicken är ju klar för Final four spel redan före denna match. Bra har EIF gossar kämpat hela säsongen.

EIF: Lucas Lundström målvakt, Eric Lönnqvist 2 mål, Andre Sundström 6 mål, Felix Lönnqvist, Miska Henriksson 10 mål, Anton Westerlund, Viktor Lindblad 5 mål, Tobias Lindqvist 1 mål, Alexander Björkholm 2 mål, Fredrik Shaw
Max Lundström 5 mål. Tränare Mats Sundström, Isac Jousmaa.

HC HIK: Tim Holmqvist målvakt, Oscar Puputti målvakt, Nicholas Grönblom 10 mål, Lucas Sundström 4 mål, Oliver Nordlund 14 mål, Fredrik Häggroth 1 mål, Rasmus Roth 2 mål, Isac Nordling 3 mål, Anton Rejström, Jonathan Manner 4 mål. Tränare Tomas Sundström.

EIF bestod av tio stycken 2001 och en 2000 född spelare. HIK bestod av 3tre stycken 2002, en 2001 och sex 2000 födda spelare.

Text: Anja Henriksson

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle