Hoppa till huvudinnehåll

Sanchez hjälte i förlängningen – Arsenal till final i FA-cupen

Alexis Sanchez firar mål
Alexis Sanchez avgjorde för Arsenal. Alexis Sanchez firar mål Bild: imago/BPI/ All Over Press fotboll,Arsenal,Alexis Sánchez,sport

Det blir ett Londonderby i FA-cupfinalen. Alexis Sanchez såg till att det är Arsenal som gör upp om guldet med Chelsea.

Arsenals tränare Arsene Wenger har fått utstå massvis med kritik den här säsongen. Laget går knackigt i ligan och i Champions League åkte man ut i åttondelsfinal.

Men i FA-cupen är man kvar och nu har laget chansen att förgylla säsongen med en titel. Arsenal besegrade Manchester City i semifinalen med 2–1 efter förlängning och kommer att möta Chelsea i finalen den 27 maj.

Alexis Sanchez blev Arsenals stora hjälte i semifinalen. Han höll sig framme efter en hörna och satte segermålet i den 101:a minuten.

Sergio Agüero gav City ledningen efter en dryg timme men Nacho Monreal kvitterade tio minuter senare.

För City betyder förlusten att laget med största sannolikhet blir utan titel den här säsongen. I ligan ligger laget på fjärde plats och har elva poäng upp till etta Chelsea.

Resultat:

Arsenal – Manchester City 2–1 e.fö

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport