Hoppa till huvudinnehåll

Trump historiskt impopulär president

Den amerikanske presidenten Trump säger att relationen till Ryssland kanske är sämre än någonsin.
Den amerikanske presidenten Trump säger att relationen till Ryssland kanske är sämre än någonsin. Bild: AFP / Lehtikuva USA,Donald Trump

Donald Trump är en exceptionellt impopulär amerikansk president, visar en opinionsmätning.

Enligt undersökningen som gjorts av Washington Post och ABC är 53 procent av amerikanerna missnöjda med Trumps agerande som president. 42 procent är nöjda.

Enligt Washington Post är resultatet det sämsta på mer än 60 år för en president som nyligen tillträtt. Trump har nu varit president i 100 dagar. Den föregående bottennoteringen innehades av Bill Clinton - 39 procent var missnöjda med honom i april 1993.

Då samma fråga ställdes vid samma tidpunkt för åtta år sedan var 69 procent nöjda med Barack Obama och 26 procent missnöjda.

Plus för jobben, minus för oärligheten

Det amerikanerna är mest nöjda med då det gäller Trump är hans ambition om att bevara jobben i USA. 73 procent godkänner att Trump sätter press på företagen för att bevara arbetsplatserna i USA.

Sämst klarar sig Trump i att hålla sig till sanningen. Det var endast 38 procent som svarade ja på frågan om de anser att presidenten är ärlig och pålitlig. På den frågan fick Obama ett stöd på 74 procent.

Anhängare nöjda

Men bland dem som såg till att Trump blev vald är stödet för honom fortfarande stabilt. Av dem som röstade på Trump uppgav 94 procent att de är nöjda med hans agerande. Det var bara två procent som sade sig ångra sitt val.

Cirka tusen personer svarade på undersökningen som gjordes den här månaden.

Text: FNB