Hoppa till huvudinnehåll

En av de misstänkta för styckmord i Jakobstad inte längre häktad

Höghus i Permo, Jakobstad.
Höghuset i Permo, Jakobstad där styckmordet ska ha ägt rum. Höghus i Permo, Jakobstad. Bild: YLE/Joni Kyheröinen Jakobstad,mord,getbrovägen

I en och en halv månad har en man och en kvinna suttit häktade för styckmordet i Jakobstad i februari. Nu är kvinnan inte längre häktad.

Både Östebottens tingsrätt och kriminalkommissarie Ove Storvall kan bekräfta att den tidigare häktade 45-åriga kvinnan nu är på fri fot. Enligt Pohjalainen hade polisen inte längre en orsak till att hålla kvinnan häktad.

En 42-årig man är fortfarande häktad.

Polisen spärrade av ett område kvällen den 9 februari på Getbrovägen i Permo i Jakobstad. Då hade man påträffat delar av en mördad man i närheten av brottsplatsen i samband med ett annat uppdrag. Mannens kropp hade blivit styckad.

Måndagen den 13 februari inleddes de första sessionerna i rätten. Brottsrubriceringarna var mord och brott mot griftefrid. De två personerna som häktades är finländska medborgare födda i Finland och nu är alltså en av dem inte längre häktade. Offret var en man från Jakobstad född 1965.

Uppdaterad 11:37 med bakgrund om händelsen

Läs också