Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg förlänger ansökningstiden för stadsdirektörsjobbet

Gamla stadshuset i Ekenäs ur grodperspekti, Raseborgs vitsippsflagga vajar i stången, en kråka flyger på himlen.
Det behövs flera sökande så att man säkert hittar rätt man eller kvinna som ska lotsa Raseborg framåt, anser stadsstyrelsen. Gamla stadshuset i Ekenäs ur grodperspekti, Raseborgs vitsippsflagga vajar i stången, en kråka flyger på himlen. Bild: Yle/ Pia Santonen vitsippsvapnet,Ekenäs

Staden Raseborg vill ha flera sökande till tjänsten som stadsdirektör. Därför förlänger staden nu ansökningstiden till tjänsten, beslutade stadsstyrelsen på måndagen (24.4).

- Det kan hända att Raseborgs nya stadsdirektör finns bland de 12 som redan nu har lämnat in sin ansökan, men vi vill ha ett bredare startfält, säger stadsstyrelsens ordförande Anders Walls från SFP.

Nu förlängs ansökningstiden till den 12 maj klockan 12.

Troligen inga nya annonser

Den rekryteringsgrupp inom staden där stadsstyrelsens och fullmäktiges presidier sitter har ännu inte samlats och beslutat exakt hur man går vidare nu, men Walls bedömer att man inte går in för nya tidningsannonser.

- Vi har annonsen på vår hemsida, vi förväntar oss att media sprider budet och också i övrigt använder vi oss av elektroniska kanaler, säger Walls.

Han konstaterar att ansökningstiden till tjänsten var rätt kort och det är ett viktigt beslut som inte får påverkas av eventuell tidspress.

På frågan om Anders Walls själv har kontaktat personer han önskar skulle söka jobbet svarar han nekande.

Men många har varit i kontakt med honom och ställt frågor om jobbet.

- Det är en balansgång. Om jag ringer upp någon och säger att den ska söka jobbet kan det uppfattas som att jag ger ett löfte om att personen får jobbet. Några sådana löften kan varken jag eller någon annan ge.

Nuvarande stadsdirektören Tom Simola jobbar i praktiken bara den här veckan, vecka 17, och tar sedan semester i maj. Han har ändå lovat sköta vissa uppdrag och kommer att vara med på fullmäktigemötet i maj.

Det är stadssekreterare Thomas Flemmich som kommer att vara t.f. stadsdirektör tills staden väljer en ny ordinarie direktör.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland