Hoppa till huvudinnehåll

Sipoon Sanomat prövade på att låta privat bolag dela ut tidningen - återgick till Posten

Tidning sticker ut från postlåda
Arkivbild. Tidning sticker ut från postlåda Bild: Yle/Fredrika Sundén tidningar,dagstidning,postlådor,post,Östnyland (tidning),tidningen östnyland

Sipoon Sanomat har haft problem med utdelning under vintern. I november började tidningen utkomma med dagsposten, tidigare hade Sipoon Sanomat delats ut på torsdagar före klockan sex på morgonen.

Den första tiden Sipoon Sanomat delades ut med dagsposten var det många problem med utdelningen. Många fick sin tidning först på fredag eller lördag.

På Sipoon Sanomat valde man då att pröva på att låta ett privat bolag dela ut tidningen några gånger, men också då blev det problem med utdelningen.

Mellan januari och mars delade Jakelujuniorit ut Sipoon Sanomat allt som allt tre gånger. Det var många prenumeranter som inte fick sin tidning.

Sipoon Sanomat övergår till tabloidformat den 6 november 2014.
Sipoon Sanomat övergår till tabloidformat den 6 november 2014. Bild: Yle/Fredrika Sundén broadsheetformat

- Det var många som blev arga. Facebook var fullt med kommentarer, prenumeranter ringde eller skickade e-post. Vi fick så mycket respons om utdelningen att vi valde att återgå till att använda Posten, säger Riitta Ketola som är chefredaktör på Sipoon Sanomat.

Svårt att hitta postlådorna

Enligt Riitta Ketola gjorde Jakelujuniorit vad de kunde för att förbättra utdelningen, men de var inte rätt bolag för att dela ut tidningar till prenumeranter.

- Sibbo är en stor kommun, det är ett stort område och alla postlåder är inte så lätta att hitta. Det finns många trappuppgångar som inte alla utdelare kommer in i. Men en bra sak är att de på Jakelujuniorit tog det på allvar när de märkte att de hade problem och vi hade möten om saken, säger Riitta Ketola.

Nu kommer Sipoon Sanomat med dagsposten på torsdagar, liksom den gjorde innan jul. Riitta Ketola berättar att postens utdelning den senaste tiden har fungerat bättre.