Hoppa till huvudinnehåll

Superkap för Malaxhockeyn – Sports tidigare målkung klar för division 2

Samuli Kivimäki i Sport-tröjan.
Samuli Kivimäki spelade tidigare i Sport. Samuli Kivimäki i Sport-tröjan. Bild: All Over Press Sport,Samuli Kivimäki

Säsongen 2013–2014 stod Samuli Kivimäki för 38 mål och 16 passningspoäng då Sport tog steget från Mestis till hockeyligan. Nu är Kivimäki klar för Malax IF i division 2. Samuli ville göra comeback i tävlingshockeyn och hade hört mycket bra om Malax, säger tränaren Fredrik Smulter till Yle Sporten.

Malax IF-tränaren och styrkelyftaren Fredrik Smulter är glad över att ha säkrat Kivimäkis signatur. Kivimäki har många vänner i laget och hade hört mycket bra om Malax IF, berättar Smulter.

– Vi tränar ganska måttligt på det viset, i matchsituation är det game seven varje gång. Det lockar tävlingsmänniskor som Samuli.

Spelade fem säsonger i ligan

Kivimäki har en stark meritlista för att spela i division 2. Han fick sin hockeyfostran i Sport och TPS och ligadebuterade med Lukko säsongen 2009–2010.

Kivimäki spelade fem säsonger i hockeyligan för Lukko, Ilves och Sport innan en knäskada satte stopp för karriären på toppnivå.

Säsongen 2013–2014 var Kivimäki i sitt livs form och gjorde sammanlagt 54 poäng på 47 matcher i Mestis.

Samma stomme, med några toppspelare

Malax IF tog steget från division 3 till division 2 i år. Smulter berättar att laget kommer att ha samma grundstomme också på hösten.

Vasabladet var först ute med nyheten.

Läs också