Hoppa till huvudinnehåll

Zlatans besked efter svåra skadan: Jag bestämmer när jag slutar

Zlatan Ibrahimovic ryggtavla.
Ibrahimovic vill visa att tvivlarna har fel. Zlatan Ibrahimovic ryggtavla. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Premier League,Zlatan Ibrahimović,Manchester United FC

Att ge upp är inte ett alternativ. Så här långt har jag spelat med ett ben och det borde inte bli ett problem. En lång frånvaro väntar för Zlatan Ibrahimovic – men den svenska stjärnan har inte gett upp.

Zlatan Ibrahimovic landade olyckligt i Europa League-matchen mot Anderlecht och grimaserade genast illa. Det stod snabbt klar att Zlatans knä var allvarligt skadat.

Manchester United bekräftade senare att Zlatan fått en ”signifikant ledbandsskada” och ska undersökas av specialister de kommande dagarna. Också Marcos Rojo ådrog sig en liknande skada i matchen.

Beskedet: Jag kommer igen

Zlatan bröt tystnaden tidigt på måndag genom ett inlägg på Instagram. Han tackar för allt stöd han fått.

Öppna Instagram-inlägget

– Så här långt har jag spelat med ett ben och det borde inte bli ett problem. En sak är säker och det är att jag själv bestämmer när det är dags att sluta.

Framtiden oviss

Ledbandsskador är något av det värsta som kan hända en fotbollsspelare. Zlatan fyller 36 år i oktober och många menar att Zlatan gjort sin sista match i en storklubb.

Zlatan skrev på 1+1 år för United i sommar, men förlängningsoptionen har inte ännu aktiverats. Zlatans kontrakt är lukrativt och det är högst oklart om United vill förlänga med den skadade svensken.

Men man ska inte räkna bort Zlatan, han har om och om igen under karriären bevisat att tvivlarna haft fel. Zlatan har varit superb sedan flytten till United: 17 mål och fem målgivande passningar i Premier League säger det mesta.

– Att ge upp är inte ett alternativ.

Uniteds spelarna hade Rojos och Ibrahimovic namn på ryggen under uppvärmningen på veckoslutet.
Zlatans och Rojos skador är svåra bakslag för United. Uniteds spelarna hade Rojos och Ibrahimovic namn på ryggen under uppvärmningen på veckoslutet. Bild: All Over Press Manchester United FC,Zlatan Ibrahimović,Marcos Rojo