Hoppa till huvudinnehåll

Ännu ingen vår i sikte: Tio centimeter snö i morgon på sina håll

Man skrapar bort snö från bilens vindruta den 25.4.2017.
Man skrapar bilens vindruta på tisdag morgon. Man skrapar bort snö från bilens vindruta den 25.4.2017. Bild: Lehtikuva snö,snöfall,regn,Vindruta

Dåligt väglag är att vänta på tisdag förmiddag i södra Finland och i de östra delarna av landet på onsdag. Natten till onsdag kan bland annat Norra Österbotten få tio centimeter snö.

Föret på vägarna har varit dåligt på tisdag morgon. Det har kommit snöblandat regn i sydvästra och södra Finland.

Tidvis har snösörjan hopat sig på Åbovägen, säger Yles meteorolog Jonna Koskela.

Snöfall i Esbo morgonen den 25.4.2017.
Snöfall i Esbo morgonen den 25.4. Snöfall i Esbo morgonen den 25.4.2017. Bild: Lehtikuva snö,Esbo,April

Regnig tisdag i söder

Koskela säger att regnet och snöbyarna rör sig norrut under dagen, samtidigt som de avtar i styrka. Regnskurar är allmänna i södra Finland under tisdagen och mer nederbörd kommer in över landet under natten.

- Det kommer ordentligt med regn och snöblandat regn på natten. I morgon kan det komma hela tio centimeter snö i de södra delarna av Norra Österbotten, Norra Savolax och Norra Karelen.

Väglaget kan vara mycket dåligt till följd av snön och regnet.

Läs mera:

Vart tog våren vägen? Skyll på jetströmmen

När Arktis blir varmare får vi paradoxalt nog vänja oss vid sena köldknäppar som den vi har nu. Det finns nämligen en koppling mellan den smältande polarisen och plötsliga utbrott av kyla här på våra breddgrader. Skyll på den allt mer oberäkneliga jetströmmen, elva kilometer ovanför våra huvuden.

Läs också