Hoppa till huvudinnehåll

Brynäs och Juuso Ikonen en seger från SHL-guld

Brynäs har matchboll i SHL (arkivbild).
Brynäs har matchboll i SHL (arkivbild). Brynäs har matchboll i SHL (arkivbild). Bild: /All Over Press ishockey,Svenska hockeyligan,Brynäs IF

På måndagskvällen vann Brynäs över HV71 på bortaplan med 2-0. Det innebär att laget har matchboll på torsdag.

Juuso Ikonen inledde säsongen i Djurgårdens IF men blev, efter rätt så anspråkslösa insatser, bytt till Brynäs IF. Där har det gått betydligt bättre vilket poängen 1+6=7 på 11 grundseriematcher och 6+5=11 på 18 slutspelsmatcher vittnar om.

På torsdag koras han till svensk mästare om Brynäs vinner det sjätte finalmötet mot HV71. Mästare blir i det fallet också Tomas Zaborsky, bekant för alla vänner av HIFK och Ässät. Om HV71 vänder matchserien blir det i stället backen Mikko Lehtonen som firar SM-guld. Samt Teemu Laine som ändå varit skadad största delen av säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

Hemmalaget HV71 hade bud på flera mål men Brynäsmålvakten Felix Sandström räddade alla 24 skott och höll sitt mål rent från början till slut. Segermålet gjordes i andra perioden av Elias Fälth på pass av Daniel Paille och Jonathan Granström. I tredje perioden utökade Johan Alcén till 2-0 genom att sätta pucken i tomt mål efter att en HV71-back fallit i sin egen försvarszon.

Kolla in matchens höjdpunkter via denna länk!

Final nummer sex spelas på torsdag i Brynäs hemmahall i Gävle.

Läs också