Hoppa till huvudinnehåll

Mattvätten i Tenala Vikstrand kan bli för dyr

En hand som håller i en skurborste och tvättar en matta.
En mattvättningsanläggning ska förhindra tvätt av mattor i havet då avloppsvattnet rinner ner i reningssystemet. En hand som håller i en skurborste och tvättar en matta. Bild: YLE/Sune Bergström Mattvätt,mattvättning

Raseborgs stad har begärt in anbud på en mattvättsanläggning i Tenala Vikstrand. Men anbudet är för dyrt för Raseborg och staden ska nu utreda vad det skulle kosta om man byggde anläggningen själv.

Det billigaste anbudet för en mattvättningsanläggning i Vikstrand går lös på 57 500 euro. Men den summan räcker inte till att täcka kostnaderna eftersom anslutningsavgifterna för el och vatten kommer till, vilket höjer priset till nästan 70 000 euro.

Raseborgs stad har reserverat totalt 90 000 euro i årets budget för lekparker och mattvättningsanläggningar. Staden har beslutat bygga en lekplats i Svartå och då räcker inte pengarna till för bägge satsningar.

Tekniska nämnden beslutade på sitt möte på tisdag (25.4) att man nu tar reda på vad det kostar att bygga mattvättningsanläggningen i egen regi. De övriga mattvättningsanläggningarna i Raseborg har staden byggt själv och de har inte lagts ut på entreprenad.

Om det fortfarande visar sig vara för dyrt ser mattvätten i Tenala Vikstrand ut att få vänta ett tag på att bli byggd.

Läs också