Hoppa till huvudinnehåll

Newcastle United tillbaka i Premier League

Ayoze Pérez gjorde två mål för Newcastle United.
Ayoze Pérez gjorde två mål för Newcastle United. Ayoze Pérez gjorde två mål för Newcastle United. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Ayoze Pérez,EFL Championship,Newcastle United FC,fotboll

Newcastle United tar steget upp till Premier League säsongen 2017-2018. Det blev klart efter måndagskvällens 4-1 seger över Preston. Serieledande Brighton har också säkrat avancemang till Premier League inför nästa säsong.

Med två matcher kvar att spela är avståndet ner till tabelltrean Reading uppe i nio poäng vilket räcker för att hålla klubben på, ja, just avstånd.

Ayoze Perez förde upp Newcastle i 1-0 ledning efter sju minuter. Sju minuter senare utjämnade Jordan Hugill men det visade sig vara en klen tröst. Christian Atsu satte 2-1 strax före pausvilan efter magnifikt förarbete av Aleksandar Mitrovic. 3-1 kom i den 64:e minuten på straff av Matt Ritchie. Detta efter en sekvens där en av Prestons utespelare agerat målvakt och räddat bollen med händerna på mållinjen.

Avgörande 4-1 kom sedan bara två minuter senare efter ett tursamt mål efter en hörna. Målet signerades Ayoze Pérez som var matchens främsta segerarkitekt med sina två fullträffar.

Kolla in matchens höjdpunkter via denna länk!

För tillfället ser det ut som om Middlesborough och Sunderland skulle ta hissen ner i andra riktningen.