Hoppa till huvudinnehåll

Sjöbussen till Runsala blir en del av Föli - trafiken inleds den 22 maj

Vy över Runsala i Åbo.
Från och med i dag måndag kan man ta sjöbussen ut till Runsala och använda samma biljett som i busstrafiken. Vy över Runsala i Åbo. Bild: Yle/Andy Ödman åbo farled

Sjöbusstrafiken till Runsala blir i sommar ett Föli-experiment och samma biljetter som används på de andra Föli-linjerna kan också användas på sjöbussen.

Det är företaget Airisto Line som sköter sjöbusstrafiken och sjöbussen ska trafikera mellan Runsala och Åbo centrum dagligen mellan den 22 maj och 13 augusti.

Hållplatser finns invid Martinsbron, Forum Marinum, Runsala varvet och Runsala folkpark. Restiden beräknas vara en halv timme.

Tarifferna kommer att vara de samma som i Föli-trafiken i staden. Det betyder att en engångsbiljett kostar tre euro för vuxna och 1,50 för barn. Dessutom finns det en omstigningsrätt på två timmar precis som i den övriga busstrafiken. Cyklar kan man ta med gratis.

Sjöbussen har 75 sittplatser men beroende hur många cyklar som fraktas sjunker kapaciteten till mellan 30 och 50 personer.

Om sjöbussen får en fortsättning avgörs i höst.

Karta över vattenbussrutten till Runsala i Åbo
Karta över vattenbussrutten till Runsala Karta över vattenbussrutten till Runsala i Åbo Bild: Turun Seudun Joukkoliikenne vattenbussar,kartor,turun seudun joukkoliikenne