Hoppa till huvudinnehåll

Johaug tillfälligt petad från landslaget: ”Välkommen tillbaka efter straffet”

Therese Johaug
Norges längdåkningslandslag hoppas på att Cas förkortar Johaugs straff. Therese Johaug Bild: Eibner Europa/ All Over Press Therese Johaug,skidåkning

Therese Johaug var inte en av de åtta åkare som togs ut av de norska landslaget på onsdag. Norska landslagschefen Vidar Løfshus säger att landslaget utgår från Johaugs nuvarande dom.

Clostebolavstängda längdåkningsstjärnan Therese Johaug får börja tävla igen den 18 november 2017 – om den norska antidopningsbyråns dom står fast.

Johaugs avstängning betyder att hon är petad från landslaget – för tillfället.

– Hon tar en plats när hon sonat sitt straff. Vi får se på Cas utfall. Vi hoppas på en förkortad dom, inte på att den blir förlängd, säger Løfshus till norska TV2.

OS i potten

Internationella skidförbundet Fis har överklagat Johaugs avstängning i hopp om ett strängare straff. Idrottens skiljedomstol Cas ska besluta i ärendet.Johaug hoppas på att Cas tar upp ärendet i juni.

– Hon är välkommen tillbaka till landslaget när straffet är sonat, säger Løfshus.

Rent konkret är Johaugs deltagande i vinter-OS år 2018 i vågskålen. Om Cas förlänger Johaugs straff kan hon missa tävlingarna i Sydkorea. Just nu är Johaug klar för att delta i OS.

Det norska damlandslaget för säsongen 2017/2018

Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingvild Flugstad Østberg
Maiken Caspersen Falla
Heidi Weng IL
Ragnhild Haga
Marit Bjørgen
Kari Øyre Slind
Kathrine Harsem

Läs också

Nyligen publicerat - Sport