Hoppa till huvudinnehåll

SS: Heikki Vestman blir fullmäktigeordförande i Sibbo

Heikki Vestman, kandidat i riksdagsvalet 2015.
Arkivbild av Heikki Vestman. Heikki Vestman, kandidat i riksdagsvalet 2015. Bild: Yle heikki vestman

Nu är det klart att Samlingspartiets röstkung i kommunalvalet, Heikki Vestman, blir fullmäktigeordförande i Sibbo. Det skriver tidningen Sipoon Sanomat.

Yle Östnyland har tidigare rapporterat om att ordförandeposten i kommunstyrelsen går till SFP. Nu är det klart att Heikki Vestman (Saml) blir ny ordförande för kommunfullmäktige, skriver Sipoon Sanomat.

Heikki Vestman är 32 år gammal och jurist till yrket. Han bor i Eriksnäs.

Det betyder alltså att posterna fördelas tvärtom jämfört med nuläget, då SFP:s Christel Liljeström är fullmäktigeordförande och Ari Oksanen (Saml) är kommunstyrelsens ordförande.

Till tidningen säger Vestman att ordförandeskapet i kommunfullmäktige är det viktigaste förtroendeuppdraget i kommunen med tanke på demokratin.

Oklart vem som blir styrelseordförande

Däremot är det ännu oklart vilken SFP:are som blir kommunstyrelsens ordförande i Sibbo. Christel Liljeström lämnar nämligen Sibbopolitiken efter den pågående fullmäktigeperioden.

Förhandlingarna vad gäller styrelseordförandeskapet och platserna i Sibbos utskott fortsätter.

SFP är det största partiet i Sibbo och fick ett understöd på 38,5 procent i kommunalvalet i början av april. Samlingspartiet är näst störst och fick 24 procent av rösterna.

Heikki Vestman som nu blir styrelseordförande fick överlägset flest personliga röster, 935 stycken, av alla kandidater i valet.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland