Hoppa till huvudinnehåll

Valmet Automotive fick in nästan 4400 ansökningar

Biltillverkning vid Valmet Automotive
Många vill bygga bilar på Valmet Automotives fabrik i Nystad. Biltillverkning vid Valmet Automotive Bild: Valmet Automotive Valmet Automotive,biltillverkare

Rekryteringskampanjen där bilfabriken i Nystad sökte drygt tusen nya anställda var en framgång anser företaget.

Företaget fick in 4378 ansökningar och kommer att anställa 1060 personer på fabriken.

- Vi är tydligen en mycket intressant arbetsgivare och det lockar folk att söka jobb, säger Valmet Automotives personalchef Tomi Salo. Vår aktiva rekryteringskampanj på fältet och webben bar frukt och vi fick in många intressanta ansökningar.

Valmet automotives roadshow
Valmet Automotives rekryteringskampanj besökte bland annat Karleby och sju andra städer i Finland. Valmet automotives roadshow Bild: YLE/Patrik Enlund Karleby,Valmet Automotive,Österbotten

Personalmängden på fabriken kommer att öka rejält då tillverkningen av stadsjeepen Mercedes Benz GLC inleds i slutet av året.

Ny personal har rekryterats sedan slutet av 2016 och totalt rekryteras 1800 personer till fabriken.

I nuläget arbetar 2500 personer på fabriken och vid årsskiftet kommer antalet att växa till 3700 personer.

Valmet Automotives rekryteringskampanj var nationell men över hälften av ansökningarna kom från Egentliga Finland och Satakunta.

Många ansökningar kom också från Nyland, Birkaland och norra Österbotten.

Mercedes Benz GLC
Mercedes Benz GLC-modellen börjar tillverkas senare i år. Mercedes Benz GLC Bild: Veho glc mercedes benz

Rekryteringskampanjen gick av stapeln i mars och besökte åtta städer i Finland. Hundratals intresserade dök upp under rekryteringstillfällena.

- Vi avslutar inte vår rekrytering trots att kampanjen tar slut men vi får tillräckligt med personal som täcker vårt nuvarande behov, säger Salo. Men vi är i ständigt behov av mer personal på grund av pensioneringar och därför öppnar vi inom de närmaste dagarna en webbtjänst där man kan meddela om sitt intresse.

 • De seglar till Sydeuropa utan att kunna segla

  Raseborgarna för loggbok på sociala medier.

  På söndag (19.8) kastar Alfons Grönqvist och Kalle Määttä loss från hamnen i Ekenäs. Målet är Malta i Medelhavet. Ingendera har någon större segelvana men räknar med att de lär sig under färden.

 • Ett försvarstal för den föraktade dansbandsmusiken

  Finns det något mera laddat än att gilla kramgoa låtar?

  Banalt och kommersiellt dravel byggt på enkla ackord och ännu enklare texter. Ungefär så brukar det låta när dansbandsmusiken får sig en omgång. Jag väljer att kalla den social, positiv och allmängiltig.

 • Latvala krigar om pallplacering i Tyskland – Tänak går mot seger

  Latvala, Neuville och Sordo ligger alla inom två sekunder.

  Jari-Matti Latvala ligger på tredje plats i Tysklands VM-rally efter elva specialsträckor. Latvala går en hård kamp om den sista pallplaceringen med Thierry Neuville och Dani Sordo. Esten Ott Tänak har dominerat under veckoslutet och leder rallyt före Sebastien Ogier.

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland