Hoppa till huvudinnehåll

Barn på Kimitoön ordnar disco för att samla pengar åt cancersjuka barn

Sju flickor med armarna om varandra.
Elever i Amosparkens skola ordnar stort disco för cancersjuka barn. Jemina Funck, Elin Heikkinen, Erin Eggert, Melinda Eriksson , Fanny Holmström, Anni Forsman och Tindra Nordström. På bilden saknas Emlia Engblom, som också hör till arrangörerna. Sju flickor med armarna om varandra. Bild: Yle/Monica Forssell flickor,amosparkens skola

På fredag dansar barn på Kimitoön loss för barn som insjuknat i cancer och vårdas på sjukhus. Bakom initiativet finns lågstadieeleven Melinda Eriksson och henns klasskompisar.

- Vi hörde att barn som har cancer inte kan vara i skolan eftersom förkylningar kan vara farliga för dem, förklarar Melinda Eriksson.

Eriksson är en av åtta flickor i åk 5 i Amosparkens skola, som håller i trådarna för århundradets disco på Kimitoön.

Transport ordnas för öns lågstadieelever

Flickorna ansökte redan i höstas om lite pengar av Kimitoöns ungdomsparlament för att kunna ordna dansen. Discot börjar klockan 18 i kväll, fredag.

Alla elever i öns lågstadieskolor är inbjudna och det ordnas busstransporter mellan Kimito, Västanfjärd och Dalsbruk.

Discot ordnas i skolcentrets gymnastiksal i Kimito. Flickorna har planer på att dekorerar salen med balonger. En rökmaskin, myshörna och discoljus ska också bidra till den rätta stämningen.

Inträdet kostar 2 euro - eller mer.

- Minimi två euro men om man vill skänka mer så får man göra det , förklarar flickorna.

Alla intäkter kommer att skänkas till Åbo universitets centralsjukhus med hälsningen att pengarna ska användas till något som glädjer cancersjuka barn på sjukhuset.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland