Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nios första maj-meny

Kenneth Nars serverar bubbel till Sonja Kailassaari och Mårten Svartström.
Kenneth Nars server bubbel åt Sonja Kailassaari och Mårten Svartström. Kenneth Nars serverar bubbel till Sonja Kailassaari och Mårten Svartström. Bild: Yle/Parad Media Sonja Kailassaari,Mårten Svartström,kenneth nars

Saknar du idéer för vad du ska servera på picknick-filten den första maj? Matskribenten Kenneth Nars presenterar några säkra, goda och enkla alternativ.

Som tillbehör kan man alltid servera ost, struvor, munkar och gravad lax på ett gott rågbröd. I dryckesväg är mjöd och mousserande viner traditonella och fungerande alternativ, men varför inte också smaka på en god cider?

När det kommer till mjöd är vår vanliga variant den så kallade citronmjöden. Vid sidan av den finns också urmjödet, ett slags honungsvin utan bubblor och med en smak som inte påminner så mycket om vår vanliga mjöd. Det kan rekommenderas för dem som vill bjuda på något ovanligt.

Mjöd
Mjöd och urmjöd Mjöd Bild: Yle/Parad Media mjöd,efter nio

Recepten på Kenneth Nars mjöd, köttbullar och Skagenröra hittar ni nedan. Mera om den här uppsättningen i Efter Nio den 1 maj 2017, kl. 21.00 i Yle Teema & Fem och på Yle Arenan.

  • Kärpät slog Tappara och tog mästerskapet!

    Tappara 0 - Kärpät 1

    Kärpät vann mästerskapet med 4-2 i segrar. Veini Vehviläinen stod som en mur vid målet och blockerade 28 skott och säkerställde därmed segern för Kärpät.

  • Äldre man räddad ur vattnet i Pellinge

    Mannen räddades av en person som befann sig i närheten.

    En person hamnade i vattnet i Pellinge i Borgå. Mannen skulle lägga ut nät och föll i vattnet hundra meter från stranden. En person i närheten lyckades rädda honom och då frivilliga brandkåren hann till platsen höll mannen redan på att byta till torra kläder.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö