Hoppa till huvudinnehåll

Seriestart: Fem fenomen i arbetslivet

Häng med i arbetslivets svängar tillsammans med Märta Westerlund och Tuomas Enbuske i serien Fem fenomen i arbetslivet.

Blir du också yr av arbetslivets svängar? Inte att undra på. Arbetslivet håller på att förändras i rask takt och det är ingen lätt uppgift att hänga med då man är mitt i en förändringsprocess. Det här problemet råder ändå den nya dokumentärserien Fem fenomen i arbetslivet bot på.

I serien tar X3M:s Märta Westerlund och Tuomas Enbuske en djupdykning i framtidens arbetsliv. Serien är sexdelad och varje avsnitt är tillägnat en aspekt av framtidens arbetsliv. Kommer någon att någonsin mer bli fastanställd, eller är det snuttjobb och självsysselsättning som vi har att se fram emot? Hur mycket mer flexibilitet kan framtidens arbetsgivare förvänta sig av oss? Eller är alla dessa funderingar helt onödiga då maskinerna ändå tar över? Bland annat dessa angelägna frågor tar Märta och Tuomas reda på.

Kommer maskinerna att sno våra jobb? Den sista frågan är först ut. Kolla in det första avsnittet här ovan. Du hittar alla avsnitt på Arenan.

Märta Westerlund och en äldre man med vr-glasögon
Programledaren Märta Westerlund testar vr-glasögon. Blir virtuell verklighet en vanlig del av arbetet i framtiden?. Märta Westerlund och en äldre man med vr-glasögon Bild: Five corners märta westerlund
Tuomas Enbuske går i en gång
Tuomas Enbuske och Märta Westerlund hjälper dig att hitta rätt på framtidens arbetsmarknad. Tuomas Enbuske går i en gång Bild: Five corners five corners

Serien sändes första gången i Yle Fem och på Yle Arenan år 2017.

Produktion: Five Corners Production