Hoppa till huvudinnehåll

Singelbonden Lasse försöker hitta den rätta i Teaterboulages sommarpjäs

Teaterboulage sätter upp en pjäs även i år.
Riddo Ridberg, Daniela Franzell och Sam Sihvonen. Teaterboulage sätter upp en pjäs även i år. Bild: Henrik Zoom © 2016 sam sihvonen

Vad har kärlek med TV-kameror att göra? Den frågan får singelbonden Lasse besvara när teaterföreningen firar 20-årsjubileum med Daniela Franzells nyskrivna pjäs "Vem tar vem?".

Singelbonden Lasse har gett upp hoppet om att hitta den rätta. Hans kompis anmäler honom till ett TV-program där han ska få hjälp med att träffa den stora kärleken. Innan han vet ordet av invaderas hans bondgård av kärlekskranka fruntimmer, en dansbandsorkester, ett stressigt TV-team och en kastrull med köttgryta. Kan man verkligen träffa den rätta i ett dejtingprogram?

Pjäsen Vem tar vem? handlar om bonden Lasse och är en kärleksfull komedi kryddad med nyskriven musik.

Schlager och bekanta ansikten på scen

Pjäsen regisseras av Daniela Franzell tillsammans med Riddo Ridberg.

Musiken kan närmast beskrivas som schlager och är skriven av Ridberg. Titelmelodin ”Nu är det sommar och tid för romantik” spelades in under vintern och musikvideon kommer att publiceras i samband med att biljettförsäljningen börjar den 15 maj.

En teaser kan redan nu ses på föreningens webbplats och på sociala medier.

I sommar medverkar drygt 20 personer i olika åldrar. Bonden Lasse spelas av Sam Sihvonen, som bland annat spelade tjuven Gustav i föreningens uppsättning av ”Loranga, Masarin & Dartanjang” sommaren 2015. Många andra bekanta ansikten syns också på scenen i sommar. Franzell inledde sin teaterkarriär i Teaterboulage i slutet av 1990-talet. Idag är hon utbildad skådespelare från Teaterhögskolan och arbetar på Åbo svenska teater.

Pjäsen har urpremiär den 27 juni.

Läs också