Hoppa till huvudinnehåll

Sökes: Okända pärlor på din hemort

Ett heteropar sitter på picknickfilt med ryggen mot kameran, tittar över ett landskap fyllt av finländska landmärken som t.ex. Borgbacken, Puijo-tornet, Berghälls kyrkotorn.
Ett heteropar sitter på picknickfilt med ryggen mot kameran, tittar över ett landskap fyllt av finländska landmärken som t.ex. Borgbacken, Puijo-tornet, Berghälls kyrkotorn. Bild: Copyright © Jussi Hellsten. This material may not be copied, reproduced or distributed without the consent of Jussi Hellsten. tarinanmetsästäjät

Avslöja de roligaste personerna, platserna och berättelserna som hela världen borde höra om. Bjud in oss till din skattgömma!

Sommaren 2017 filmar Yle runtom i Finland. Inspelningsplatserna består av tips från publiken.

Vi letar efter din hemorts intressantaste personligheter, varmaste minnen och märkligaste platser. Vi vill hitta kända eller okända sevärdheter - stora eller små orsaker att komma just till din by eller dina kvarter.

De roligaste och besynnerligaste historierna berättas i två tv-serier, Egenland och Tarinanmetsästäjät.

Två nya serier som visar det bästa från era viktigaste platser

Egenland är en ny reseguide till Finland. I det här kulturprogrammet är det ni som bestämmer vad som är kultur: Rutten består av de platser och upplevelser ni föreslår.

Bland förslagen väljer vi de bästa platserna, upplevelserna och personligheterna och hjälper nya resenärer att hitta till er. Tillsammans presenterar vi er skatt eller smultronställe i ett videovykort som hela världen kan ta del av.

Den tiodelade, tvåspråkiga tv-serien startar i Yle Teema & Fem i slutet av 2017.

Egenland lockar till att göra avstickare från den planerade rutten, att bekanta sig med både kända och okända under.

Tarinanmetsästäjät är en ny slags dramaprogram där ett filmteam i varje avsnitt gör en kortfilm på någon finländsk ort.

Skådespelarna samlar ingredienser för manuskriptet på plats och ställe, som skrivs och filmas där och då. Allting sker under sex dagars tid, så det är bråttom och trycket på att skapa en bra film ökar dag för dag.

Vilken är din hemorts saftigaste skvaller? Vilken historia är ännu oberättad? Vem borde vi absolut träffa i dina knutar? Vilka inspelningsplatser borde finnas med i filmen?


Pantar du på en sevärdhet, upplevelse eller historia utan like? Kom med! Det är enkelt, fyll bara i formuläret här!

Du kan också skicka ditt tips per post: Egenland, PB 58, 00024 YLE.