Hoppa till huvudinnehåll

Punktering stoppade Latvala – överraskningsnamn i överlägsen ledning

Jari-Matti Latvala, Argentina 2017.
Jari-Matti Latvala låg som bäst tvåa under fredagen. Jari-Matti Latvala, Argentina 2017. Bild: AFP / Lehtikuva Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala körde 15 kilometer med tomt däck och föll ner till sexa i det argentinska VM-rallyt på den åttonde specialsträckan. En förare har hittills varit i särklass.

Latvala åkte på ett tungt bakslag i kampen om prispallen på den åttonde specialsträckan i Argentina. När ungefär sex kilometer hade avverkats av den nästan 24 kilometer långa etappen drog han på sig en punktering.

Latvala försökte väja för en sten och sladdade utanför vägen, och det högra bakdäcket tog stryk.

– Jag tappade ungefär 30-40 sekunder. Det var ändå bättre att köra etappen till slut med tomt däck än att stanna och byta det, berättar Latvala till Yle Urheilu.

”Allt kan hända”

Latvala är fortfarande med i kampen om podiet. Elfyn Evans har en överlägsen ledning efter fredagen. Walesaren har varit på pallen två gånger under karriären men aldrig vunnit ett VM-rally.

Evans, som vann sex av fredagens åtta specialsträckor, leder med 55,7 sekunder före Mads Östberg. Bakom norrmannen följer Thierry Neuville, Sebastien Ogier, Ott Tänak och Latvala inom en dryg halvminut.

– Också andra har haft problem, konstaterar Latvala och syftar på de tuffa förhållandena i Argentina där bland annat Citroën haft enorma bekymmer.

– Man måste vara noggrannare. Nu gäller det att koncentrera sig direkt från morgonen och få igång kampandan. Allt kan fortfarande hända.

Rallyt fortsätter med sex specialsträckor på lördag och avslutas med ytterligare tre på söndag.

Ställning 9/18 specialsträckor:

1. Elfyn Evans, Ford 1.20.04,1
2. Mads Östberg, Ford + 55,7
3. Thierry Neuville, Hyundai +1.00,7
4. Sebastien Ogier, Ford +1.06,7
5. Ott Tänak, Ford +1.11,3
6. Jari-Matti Latvala, Toyota +1.29,9
7. Hayden Paddon, Hyundai +3.41,8
8. Lorenzo Bertelli, Ford +4.13,9
9. Juho Hänninen, Toyota +4.48,6

Läs också

Nyligen publicerat - Sport