Hoppa till huvudinnehåll

Efter kritiken mot Patrik Laine – Tapparas kapten försvarar beslutet

Patrik Laine, våren 2016.
Ingen Patrik Laine i lejontröjan denna vår. Patrik Laine, våren 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Patrik Laine

Jukka Peltola försvarar kraftigt Patrik Laine efter att bland annat Juhani Tamminen kritiserat NHL-nykomlingens beslut att tacka nej till VM.

Finland har fått ett par återbud till VM-turneringen i ishockey av NHL-spelare som känt sig slitna efter en tung säsong. Bland annat succénykomlingen Patrik Laine tackade nej på grund av trötthet och åkte istället på södersemester.

Det fick hockeyprofilen Juhani Tamminen att ta bladet ur munnen i en intervju med Lapin Kansa tidigare i veckan. Utan mig och många andra skulle Patrik Laine spela bandy i Novosibirsk, konstaterade ”Solkungen” bland annat.

Skip Instagram post

– De här spelarna som hellre är någonstans och fiskar borde streckas över med en stor, röd tusch. Sen när nästa World Cup går av stapeln så hälsar man dem att man hoppas att det nappar, sade Tamminen till LK.

– Ärligt talat så blir jag helt förbannad och samtidigt skäms jag. Jag avskyr en mentalitet där man plockar körsbäret från tårtan, som många spelare tycks ha i dag.

Peltola full av förståelse

Nu sällar sig Tappars lagkapten Jukka Peltola till dem som försvarar Laine. Peltola, som i veckan fick lyfta FM-ligabucklan för andra året på raken, kommenterade ärendet till Aamulehti i samband med guldfesten i Tammerfors.

– Till alla de här människorna (som kritiserat Laine) skulle jag vilja hälsa att kör själva igenom en sådan svit som ”Pate” gjort. Det lönar sig att försöka helt själv först och sedan fundera vad man säger.

Jukka Peltola, Tappara, våren 2017.
Jukka Peltola hörde till Tapparas största guldhjältar. Jukka Peltola, Tappara, våren 2017. Bild: Jesse Karjalainen / All Over Press FM-ligan i ishockey,Jukka Peltola

Laine spelade en full FM-ligasäsong 2015-2016 plus både junior- och herr-VM. På sommaren gick han igenom NHL-draftruljansen, och fortsatte sedan med World Cup på hösten innan NHL-säsongen tog vid.

Peltola betonar att alla fattar sina egna beslut och han tror inte lejontröjan tappat i värde hos spelarna.

– Nej, det handlar det absolut inte om, säger Peltola till AL. Jag tycker att alla ska ha rätt att göra som det känns bäst för dem.

– Framför allt i NHL spelar de en så fruktansvärt lång säsong att kroppen helt säkert känns tom just nu. Jag tycker det är helt berättigat om någon vill skippa VM.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport