Hoppa till huvudinnehåll

Latvala femma inför sista dagen i tuffa förhållanden

Jari-Matti Latvala, Argentina 2017.
Jari-Matti gasar mot en femte plats i Argentina. Jari-Matti Latvala, Argentina 2017. Bild: All Over Press Jari-Matti Latvala

Överraskningsnamnet Elfyn Evans ledning har krympt rejält i det argentinska VM-rallyt. Jari-Matti Latvala ligger femma med marginal både framåt och bakåt.

Att det argentinska rallyt är i en egen klass vad gäller tuffhet blev klart för Jari-Matti Latvala på lördagen. Latvala låg tvåa som bäst innan det högra bakdäcket på hans bil gick sönder på de grova vägarna och han rasade till sexa.

Under lördagen jobbade han på att knappa in på ledaren, walesiska Elfyn Evans. På den 14:e sträckan steg han till femma efter att den dåvarande trean Mads Östberg fick motorstopp och föll till sjua.

– Bilen känns bra, det ger självförtroende. Mina däckval har också lyckats bra, sade Latvala till rallyradion efter den trettonde specialsträckan.

Evans tappar

Evans, som jagar sin första seger, hade som bäst efter åtta sträckor en ledning på mer än en minut till tvåan Thierry Neuville. Men ledningen krympte under de följande sträckorna och var nere i blott 11,5 sekunder efter den femtonde etappen.

Ott Tänak ligger trea och framför Latvala hittas också VM-ledande Sebastian Ogier. Toyotas Juho Hänninen är sjua, mer än nio minuter bakom Evans.

Rally avslutas med tre specialsträckor på söndag.

Ställning 15/18 specialsträckor:

1. Elfyn Evans, Ford 2.53.45,7
2. Thierry Neuville, Hyundai + 11,5
3. Ott Tänak, Ford + 26,8
4. Sebastien Ogier, Ford + 49,9
5. Jari-Matti Latvala, Toyota + 1.24,6
6. Hayden Paddon, Hyundai + 4.26,7
7. Juho Hänninen, Toyota + 9.34,3
8. Lorenzo Bertelli, Ford +12.10,0

Yle - FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport