Hoppa till huvudinnehåll

Sol på första maj - i dag kan det snöa

ballongförsäljare utanför stadshuset i borgå 2015
Det blir soligt på första maj, säger meteorologen. ballongförsäljare utanför stadshuset i borgå 2015 Bild: Yle/Stefan Härus 1 maj

Moln och nederbörd väntas i stora delar av landet i dag på valborgsmässoafton. Dagstemperaturen blir under tio grader i hela landet.

I landets västra och norra delar snöar det på många håll, och speciellt i Lappland snöar det riktigt ymnigt i kväll. I väster klarnar vädret upp mot kvällen.

Under morgonen är väglaget dåligt i snöområdena i väster. I norr är väglaget dåligt hela dagen.

- Det finns en viss risk för att de våta vägytorna fryser till i natt, speciellt i västra Finlands mellersta delar, säger jourhavande meteorologen Henri Nyman vid Meteorologiska institutet.

I morgon på första maj väntas vackert och soligt väder i stora delar av landet.

Flera körde i diket

I Södra Savolax körde flera bilar av vägen i snömodden i natt. Jourhavande brandmästaren uppger för FNB att fyra fordon körde av vägen i landskapet ungefär vid midnatt. Ingen skadades.

Meteorologiska institutet uppgav att väglaget blir dåligt i hela landet senast nu på morgonen. En vindvarning gäller i Finska vikens östra och västra delar.

I gårdagskvällens dåliga väglag inträffade flera mindre krockar i södra Finland. Till exempel i mellersta Nyland skedde tre krockar som ledde till plåtskador efter klockan åtta på kvällen.

Dessutom skadades en person i en olycka i Janakkala i Egentliga Tavastland och en i Lahtis i Päijänne-Tavstland.

Också på andra orter körde bilar av vägen i snösörjan.

Källa: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes