Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall startade igen – räddade VPS på Åland

Sebastian Strandvall.
Sebastian Strandvalls fina högerfot räddade VPS (arkivbild). Sebastian Strandvall. Bild: All Over Press Sebastian Strandvall

Sebastian Strandvall har lagt problemen bakom sig. Nu är han tillbaka i startelvan. Han blev omgående poängräddare för VPS med en fin frispark mot mästarna IFK Mariehamn.

I säsongens femte ligamatch kom Sebastian Strandvalls första start för säsongen. Upptakten på säsongen har kantats av problem för mittfältaren, men nu är han tillgänglig igen.

Då blev Strandvall omedelbart en poängspelare för VPS. Med en patenterad frispark böjde han in kvitteringen till 1–1 i början av den andra halvleken. Det blev också slutresultatet i matchen mot IFK Mariehamn.

– Efter vårt fina mål blev det mer av det spel som IFK Mariehamn ville ha. Det blev mycket fram och tillbaka, säger VPS-mittfältaren Juho Lähde till IS-TV.

Omdiskuterad straffsituation

Matchens mest omdiskuterade situation kom en stund efter Strandvalls kvittering. VPS-målvakten Marko Meerits rusade ut på en djupledsboll och rammade en framstörtande motståndare.

Domaren Petri Viljanen pekade på straffpunkten, men efter en stunds konferens med den ena assisterande domaren blev det hörna.

– Enligt den assisterande tog målvakten bollen. Det var en märklig situation, men jag har inte så mycket mera att säga om den, säger IFK:s målskytt Kristian Kojola.

– Jag var väldigt konfunderad när han blåste straff. Jag tycker att det blev rätt, säger Lähde.

Hoppa över Twitterpostning

Dagens poäng gör att IFK Mariehamn ligger trea i ligan. VPS parkerar som åtta i den både haltande och jämna tabellen.

Resultat:

IFK Mariehamn–VPS 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 Kristian Kojola, 1–1 Sebastian Strandvall.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport