Hoppa till huvudinnehåll

TPS ångar på i serietäten – mästarna upp på fötter igen

Sanna Saarinen, PK-35 - Rosengård, 2015.
Sanna Saarinen nätade två gånger i PK-35:s seger. Sanna Saarinen, PK-35 - Rosengård, 2015. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Sanna Saarinen,damfotboll,Pk-35 vantaa

Samtliga fyra toppgäng bärgade full poängpott, de fyra sista förlorade och de två lagen däremellan delade sinsemellan på poängen. Damligan i fotboll bjöd på väntade resultat.

TPS fortsätter som enda laget utan poängtapp efter lördagens omgång i damernas fotbollsliga. TPS besegrade jumbon JyPK efter vissa besvär.

Jyväskylägästerna tog ledningen i ett kyligt Åbo i den åttonde minuten, men Julia Tunturi kvitterade och Elli Pikkujämsä såg därefter till att de svartvita värdinnorna vann.

– Vi väntade oss en hårt kämpade motståndare som vill öppna poängkontot, men å andra sidan måste jag medge att vi inte såg det bästa av TPS i dag, säger tvåmålskytten Pikkujämsä till Turun Sanomat.

Danielsson debuterade för ÅU

Tre poäng bakom TPS följer HJK, FC Honka och PK-35 på tolv pinnar var. HJK, som förra helgen slog PK i Helsingfors, besegrade ONS med 2–0 hemma.

Den regerande mästaren PK reste sig snabbt efter HJK-förlusten och vann över Ilves med 3–1 tack vare bland annat dubbla fullträffar av Sanna Saarinen.

– En positiv insats av hela laget i dag. Vi tränade bra under veckan och fick ut de saker vi ville på planen. Många saker som inte fungerade mot HJK funkade i dag, säger PK-tränaren Jari Väisänen på klubbens webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

Honka besegrade nästjumbon GBK med 4–0 i Karleby (se matchens mål i tweeten ovan), medan mittengängen Åland United och Pallokissat gick en mållös dust i Mariehamn.

– Vi spelade bra och borde gjort något mål, men jag är samtidigt glad att vi inte släppte in något, säger ÅU-nyförvärvet Jenny Danielsson till Nya Åland.

Resultat:

HJK – ONS 2–0 (2–0)
PK-35 – Ilves 3–1 (1–1)
GBK – FC Honka 0–4 (0–1)
TPS – JyPK 3–1 (2–1)
Åland United – Pallokissat 0–0 (0–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport