Hoppa till huvudinnehåll

Fullträff i Polen - Eirin Losvik EM-klar

Eirin Losvik vann en internationell tävling i Sopot i april 2017.
Eirin Losvik vann en internationell tävling i Sopot i april 2017. Eirin Losvik vann en internationell tävling i Sopot i april 2017. Bild: Bild: Privat. Nykarleby,fälttävling,eirin losvik

Nykarlebyryttaren Eirin Losvik har kvalificerat sig för EM för unga ryttare i fälttävlan på hästen Daffodil's Flamenco. Det står klart efter att duon vunnit en tvåstjärnig tävling i polska Sopot under veckoslutet.

Losvik tävlar första säsongen i klassen unga ryttare.

– Terrängritten var rolig och Daffodil`s Flamenco gick som klockan. Banhoppningen är inte min främsta styrka, men Daffodil`s Flamenco var väldigt fokuserad, kunde sin sak och hoppade säkert. Jag är väldigt nöjd, sade Losvik på Ridsportsförbundets webbplats efter tävlingen.

Resultatet innebär att Losvik kvalat in till EM också på Daffodil's Flamenco.

– Min tanke har nog hela tiden varit att jag skall åka till EM på Flamenco, så därför var det extraskönt att vinna, säger Losvik per telefon till Yle Sporten från en färja någonstans mellan Polen och Sverige.

Segern i Polen kom i en lång, tvåstjärnig tävling - exakt samma format som kommer att vara fallet när EM avgörs i juli.

Eirin Losvik på Faith vid Ypäjä 2014.
Losvik jagar internationell framgång i den tuffa grenen fälttävlan. Eirin Losvik på Faith vid Ypäjä 2014. Bild: SonjaHolma/SRL eirin losvik

– Jag vann också en lång, tvåstjärnig tävling ifjol men den avgjordes i Danmark med mest bara bekanta ryttare omkring mig. Nu handlade det om en öppen, internationell tävling med en massa vuxna gubbar och gummor med i tävlingen, så jag rankar nog den här segern som min finaste i karriären hittills, analyserar Losvik.

Europamästerskapet avgörs i sommar i irländska Millstreet.

– Det är bra att kvalet nu är undanstökat, ifjol gick EM i slutet av september och i år går det av stapeln två månader tidigare. Om vi inte hade lyckats i Sopot hade det blivit ett nytt försök i Danmark i juni.

Losvik återvänder småningom via Sverige hem till Österbotten för att ladda batterierna inför EM-sommaren.

– Hästarna behöver vila och lugn i några veckor, nu just vet jag inte var jag tävlar näst, det kanske bara blir någon tuff träningshelg i Ypäjä. Vid FM kommer jag hur som helst att vara med, belyser Losvik.

Eirin Losvik tävlade också i Sopot med en annan häst, placeringen på Faith blev mer blygsam, men på Faith hade Losvik också redan EM-representationsrätt sen tidigare.

Vid EM ställer hon som sagt däremot upp med Daffodil's Flamenco

Resultat:

1 Eirin Losvik - Daffodil's Flamenco, FIN 49,2
2) Giel Vanhouche - Azrael, BEL 50,2
3) Artur Społowicz -Poker, POL 51,3
13) Eirin Losvik - Faith, FIN 79,47

(EDIT 10.00 - artikeln uppdaterad med Eirin Losviks kommentarer, ändrat junior-EM till EM för unga ryttare)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport