Hoppa till huvudinnehåll

Vanhanen: Oppositionen tackar i hemlighet regeringen för kursändring

Centerns Matti Vanhanen talar på första maj
Centerns Matti Vanhanen talar på första maj Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva Matti Vanhanen,Centern i Finland,förstamajtal

Regeringspartierna betonade i sina förstamajtal de positiva dragen i ekonomin och vädjade för enighet.

Centerns riksdagsledamot och presidentkandidat Matti Vanhanen trodde att de nuvarande oppositionspartierna i hemlighet är tacksamma mot regeringen.

- Jag tror också att oppositionspartierna i sitt stilla sinne tackar regeringen för att nästan med våld ha gjort en kursändring som de själva inte förmådde göra då de var i regeringen under senaste period, sade Vanhanen som talade i Helsingfors.

Centerns viceordförande Antti Kurvinen riktade blickarna mot höstens arbetsmarknadsförhandlingar.

- Konkurrenskraftsavtalet visade att vi fortfarande kan komma överens då det gäller. Det behövs förmåga att komma överens också under arbetsmarknadsförhandlingarna.

- Parterna på arbetsmarknaden har ett stort ansvar för att förtroendet för att ekonomin återhämtar sig håller i sig och människornas tro på framtiden förstärks, sade Kurvinen, som talade i Torneå.

Jussi Halla-aho och Sampo Terho på första maj
Jussi Halla-aho och Sampo Terho Jussi Halla-aho och Sampo Terho på första maj Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva Jussi Halla-aho,Sampo Terho,första maj

Två av Sannfinländarnas ordförandekandidater talade i Helsingfors. EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho sade att han stöder ett utträde ur EU men förhåller sig kritiskt till Sampo Terhos förslag om en folkomröstning om EU.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes