Hoppa till huvudinnehåll

Bypolisverksamheten i Pargas får fortsättning

En polisbil bakifrån
Bypolisen fortsätter att patrullera i Pargas. En polisbil bakifrån Bild: Yle/Sofia Schleutker polisen

Polisinrättningen i Sydvästra Finland meddelar att man kommer att fortsätta med den så kallade bypolisverksamheten i Pargas. Samma modell är även i bruk på Kimitoön.

Pargas fick bypoliser i början av år 2016. Tanken var att öka tryggheten på orten genom att polisen syns i gatubilden. Kimitoön gick redan hösten 2014 med i ett pilotprojekt där man testade att återgå till det gamla systemet med lokalpoliser, eller så kallade bypoliser.

Bypolisen utför övervakning, larmuppdrag och också brottsutredning. Enligt polisinrättningen är mångsidigheten ett sätt att utnyttja polisernas arbetstid och yrkesskicklighet på bästa möjliga sätt.

Bypoliser i Pargas är nu äldre konstapel Jonas Baarman och äldre konstapel Mikko Läntinen.

Tillståndstjänsterna begränsas

Samtidigt informerar polisinrättningen om att polisens tillståndstjänster begränsas vid Pargas polisstation från och med den 1 juni. I detta skede är det fråga om en prövotid.

Begränsningen av tillståndstjänsterna i Pargas har enligt polisinrättningen att göra med beslutet att minska på polisens civilpersonal. Genom beslutet stöder man möjligheterna att rekrytera mera poliser.

Tillsvidare är tillståndstjänsterna vid Pargas polisstation öppen måndagar, tisdagar och fredagar.

Artikeln är uppdaterad 2.5 kl. 20.31: Tillägg med uppgifter om Pargas nuvarande bypoliser.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland