Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF:s fotbollsjuniorer spelade 17 matcher senaste vecka

Ekenäs IF:s 03 födda flickor passar bollen till varandra.
EIF:s flickor födda 03 vann över HooGee i Esbo. Ekenäs IF:s 03 födda flickor passar bollen till varandra. Bild: Patric Westerlund fotboll,junioridrott,Juniorfotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,eif fotboll

EIF:s juniorlag fortsätter i distriktsserierna med full fart och intensitet. Föregående vecka spelades 17 juniormatcher. Många av matcherna spelades på bortaplan.

Nylands distrikt har medvetet fördelat matcherna så att EIF:s juniorlag spelar varannan vecka flera bortamatcher, denna vecka var en sådan vecka. Flera av matcherna spelades någon annanstans än i Ekenäs.

Något som överraskade många juniorlag senaste helg var det rikliga snöfallet under lördag och söndag. Snön störde inte bara matcherna på nationell nivå, även flera juniormatcher var man tvungen att flytta till ett senare skede.

EIF:s juniorlag har inlett säsongen riktigt bra med många vinster, även förluster och oavgjorda matcher har spelats. Veckans resultat ser ni längst ner.

I denna omgång presenterar vi laget där flickor födda år 2003 spelar.

Vi vill få flickorna att förstå fotboll

Flickor 2003 födda tränas av Patric Westerlund, Nichlas Lindholm och Jörgen Hyytiäinen. Laget spelar i distriktet division 2 och spelar första säsongen 11 mot 11 fotboll.

Lagets största utmaning denna säsong är att lära sig spela på stor plan.

Vi har tränat två gånger i veckan under vintern och då konstgräsplanen öppnade ökade vi antalet träningar till tre gånger i veckan. Det är en lämplig mängd med träning just nu för flickorna. De har även andra hobbyn de deltar i.

Vi har fokuserat mycket på passningsteknik och spelarens rörlighet. Vi vill få flickorna att göra sig spelbara och kunna förutse hur spelet skall gå och vara på plats på en ny position då bollen kommer.

Vi tycker själv att vi har lyckats rätt bra med att förbättra passningsspelet och spelförståelsen.

Vi kommer att arbeta hela säsongen med att förbättra spelarens grundteknik. En stor del av arbetet fokuserar även på att lära sig spela 11 mot 11 vilket är helt nytt för flickorna.

Flickorna spelar i distriktets division 2, vi lyckades riktigt bra föregående säsong och har som mål att även denna säsong vinna en del matcher.

Hittills har det gått riktigt bra, två vinster och två förluster. En bra balans i resultatet.

Örebro cup i Sverige

Vi lär oss mycket av de matcher vi förlorar då vi måste analysera tillsammans varför vi förlorade och hur vi kan spela bättre nästa gång. Under sommaren kommer laget att delta i Örebro cupen i Sverige.

På hösten, då säsongen är över, deltar vi även i en turnering på Åland som tillika är säsongsavslutning som förberedelse inför säsongen 2018.

Ni spelade redan er fjärde seriematch mot HooGee från Esbo denna vecka, hur gick den matchen?

Vi spelade matchen i Esbo senaste fredag. Matchen var relativt jämn de första 10 minuterna, men efter det tog vi mera och mera över spelet. Vi gjorde första målet då det var spelat cirka 23 minuter av första halvlek.

HooGee gav inte upp

Därefter fortsatte vi pressa mot HooGee målet hela första halvleken men bollen ville inte in. Vi hade många riktigt fina uppspel men bollen gick hela tiden rakt på målvakten. Så i halvtid var matchen 0 – 1 till vår fördel.

Vi diskuterade i pausvilan om hur vi skulle spela upp bollen mera längs kanterna. Det gav direkt utdelning. Under de första 10 minuterna av andra halvleken gjorde vi fem mål och matchen var i princip avgjord.

HooGee gav dock inte upp utan även de gjorde två snabba mål som fick våra flickor litet i gungning men de redde upp det riktigt bra och det blev inga flera HooGee mål.

Vi gjorde däremot ännu ett sjunde mål och fastställde slutresultatet till en 2 – 7 seger för EIF.

Resultat från föregående vecka:

Pojkar 03 FC Honka/Lazio - EIF/Grön 0 - 12
Pojkar 04 FC WILD/Raita - EIF/Vit 3 - 4
Pojkar 06 EIF - BK-46/röd 1 - 6
Pojkar 06 FC Lohja/Musta - EIF/Grön 1 - 4
Pojkar 02 FC Kontu/valkoinen - EIF YJ 0 - 6
Pojkar 04 EIF/Vit - FC Lohja 2 - 3
Pojkar 04 EPS/Valkoinen - EIF 2 - 4
Flickor 03 HooGee - EIF 2 - 7
Flickor 04 LoPa - EIF/grön 2 - 1
Pojkar 06 HooGee/Harmaa - EIF/vit 4 - 9
Pojkar 07 NuPS/Musta - EIF 5 - 7
Flickor 04 EIF - FC Honka/Haaste 6 - 3
Pojkar 05 EIF/Vit - MasKi/KyIF YJ3 5 - 2
Pojkar 05 EsPa/HooGee YJ - EIF/Grön inhiberad
Pojkar 07 EIF/grön - EPS/Musta C Harraste WO 3 - 0
B17 EIF YJ - FC Jazz inhiberad
Pojkar 07 BK-46 - EIF/vit 4 – 1

Text: Patric Westerlund

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Mitt Yle