Hoppa till huvudinnehåll

Förbundet snuvar Kalla på 200 000 kronor: ”Jag kan känna en besvikelse”

Charlotte Kalla tog två silver och ett brons i årets skid-VM i Lahtis.
Charlotte Kalla tog två silver och ett brons i årets skid-VM i Lahtis. Charlotte Kalla tog två silver och ett brons i årets skid-VM i Lahtis. Bild: All Over Press Charlotte Kalla

Charlotte Kallas beslut att stå utanför det svenska skidlandslaget blir dyrt för stjärnan. Kalla ställer sig kritisk till att förbundet därför inte betalar ut de bonuspengar som VM-medaljer och världscupframgångar kunde ha gett.

Det är i en intervju med den svenska tidningen Expressen som Charlotte Kalla pratar ut som sitt beslut att stå utanför den svenska landslagstruppen.

Samtidigt tar hon också ställning till det svenska landslagets bonussystem, som Kalla nu också finns utanför.

För sina medaljer i VM i Lahtis i våras skulle Kalla ha fått 105 000 kronor i bonus. Dessutom skulle hon ha belönats med ytterligare 100 000 för de svenska framgångarna i säsongens världscup.

"Det ska inte vara så"

Men bonusarna delas enligt avtalet bara ut till åkare som finns i förbundets träningsgrupper.

– Det känns som att… det ska inte vara så, att bara de som tillhör en landslagsgrupp ska premieras för sina framgångar när man syns i landslagets kläder, säger Kalla till Expressen.

– Jag kan känna en besvikelse över det. Och inte bara för min egen del, utan också för vad det skulle innebära för andra som skulle komma och ha framgångar.

Också den kommande säsongen sköter Charlotte Kalla sin OS-satsning på egen hand och väljer alltså att fortsätta stå utanför det svenska landslaget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport