Hoppa till huvudinnehåll

Filppula gör comeback, flera svenska nyförvärv – TPS presenterade sin ligatrupp

Ilari Filppula.
Ilari Filppula är också ett bekant ansikte i landslaget. Ilari Filppula. Bild: @Petteri Paalasmaa/All Over Press Ilari Filppula

Åboklubben TPS presenterade på onsdagskvällen en stor del av den kommande ishockeyligatruppen. Förutom Eric Perrin och Henrik Tallinder kommer klubben att förstärkas av både veteraner och superlöften.

Ilari Filppula, Petrus Palmu, Erik Nyström och Lucas Ekeståhl-Jonsson. Där fyra nyförvärv som Åboklubben TPS presenterade på onsdagskvällen.

Den mest namnstarka av kvartetten är Ilari Filppula, som närmast kommer från Malmö i den svenska ligan. 35-åringen hörde till stöttepelarna i TPS guldtrupp våren 2010 och gör således comeback i laget. Kontraktet med Filppula är tre år långt.

Erik Nyström har för sin del varit ett förväntat nytt namn. Svensken kommer närmast från Frölunda och har placerats i truppen redan länge.

Svenskt blir det också i defensiven då Henrik Tallinder för sin del bekräftade att han förlänger med klubben och TPS avslöjade också den 21-årige Lucas Ekeståhl-Jonsson. Ekeståhl-Jonsson kommer närmast från Björklöven.

U20-lejon tillbaka från OHL

Utöver comeback-Filppula och svenskduon förstärker TPS truppen med Petrus Palmu, som hör till ett lovande namn inom finsk ishockey. Palmu har spenderat de senaste säsongerna i Nordamerika, närmare sagt i Owen Sound Attack i den kanadensiska juniorligan OHL, där han visat framfötterna.

19-åringen hör fortfarande till spelarna som kan draftas till NHL, och kanadensiska experter spekulerade tidigare i mars att han har potential att slå sig igenom också där. I hemlandet har Palmu spelat för Jokipojat i hemstaden Joensuu och för Jokerits juniorlag.

TPS har nu sammanlagt 26 spelarkontrakt för säsongen 2017-18, bland dem också veteranforwarden Eric Perrin. Spelare som inte meddelat huruvida de kommer att spela i Åbo nästa säsong är bland andra Tomi Kallio, Dave Spina och Harri Tikkanen.

TPS meddelade också att man spelar fredagens hemmamatcher med speciella tröjor, med stadens namn på bröstet. Lagets svenskar bär stadens svenskspråkiga namn Åbo och de övriga finskspråkiga Turku.