Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollslandslagets mittfältsankare borta länge med knäskada

Sakari Mattila, Österrike-Finland, våren 2017.
Landslaget får klara sig länge utan Sakari Mattila. Sakari Mattila, Österrike-Finland, våren 2017. Bild: Eibner Europa / All Over Press Sakari Mattila,Finlands herrlandslag i fotboll

Fotbollslandslagets och danska Sönderjyskes mittfältare Sakari Mattila skadade sitt knä under träning förra veckan. Skadan har visat sig vara så allvarlig att Mattila blir borta i åtta till tolv månader.

– Sakari Mattila har dessvärre drabbats av en allvarlig knäskada. Det främre korsbandet är av, berättar klubbens fysioterapeut Carl Hamann i ett pressmeddelande.

– Nu ska vi besluta var han opereras och han har en lång och tung rehabilitering framför sig. Om allt går bra är han tillbaka om åtta till tolv månader och vi hoppas att han kan vara tillbaka till vårsäsongen nästa år.

Den HJK-fostrade 27-åringen har gjort 15 landskamper och tidigare spelat klubbfotboll i Italien, Norge och England. Han lovar i ett inlägg på Twitter att han kommer igen.

– Den här säsongen är över för min del. Jag har en lång rehabilitering framför mig men jag ska jobba häcken av mig för att komma tillbaka stark.

Yle – FNB