Hoppa till huvudinnehåll

Lång semester i juli eller några veckor här och där - så här borde ledigheten fördelas

Flicka som springer på gräsmatta i sommarljus.
Arbetstagare med och utan barn har lika rätt att ha semester under högsäsongen. Flicka som springer på gräsmatta i sommarljus. Bild: CC0/Unsplash/Gabby Orcutt barn (familjemedlemmar),flickor,gräsmattor,sommar

Lagen garanterar att arbetstagare har rätt till 24 dagar semester under sommaren. Det är ändå arbetsgivaren som bestämmer hur de här dagarna kan tas ut.

Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt, men felplacerad kan den orsaka gnabb på jobbet. Enligt experter är öppenhet och tydliga regler den bästa medicinen mot de upprörda känslor som semesterkarusellen kan orsaka.

Arbetsgivaren ska kunna motivera semesterbeslutet

Lagen erbjuder i sig inga tydliga regler för hur arbetsgivaren ska fördela semestern. Enligt lagen finns det 24 semesterdagar och arbetsgivaren ska placera ut dem under semesterperioden mellan maj och september.

Arbetsgivaren måste ändå kunna klargöra för arbetstagarna på vilka grunder semestrarna delas ut på arbetsplatsen. Fördelningen av semestern måste med andra ord följa någon slags logik.

Ett roterande system räcker

I all sin enkelhet kan det handla om att arbetsgivaren listar arbetstagarna och ger de första semester i maj, de följande i juni och så vidare.

Exemplet kommer från Anu-Tuija Lehto som är jurist vid Fackförbundens centralorganisation FFC.

- Nästa år får de som semestrade i maj, semester i juni, de följande i juli och de därpå följande i augusti. Man måste ha principer, säger Lehto.

Klöverblommor
Klöverblommor Bild: Unsplash/Brandon Morgan grönska,blommor,sommar,Vegetation

Arbetshälsoinstitutets äldre forskare Sampsa Puttonen säger att arbetstagarna tycker att semesterfördelningen är mer rättvis om den har tydliga grunder.

– Då uppstår inte en känsla av att besluten fattas någon annanstans och att man inte ens vet varför de har fattats, säger Puttonen.

Arbetstagare med familj har inte förkörsrätt

Det skulle göra familjer gott att tillbringa tid tillsammans, säger Puttonen. Lagen känner ändå inte till någon förkörsrätt för arbetstagare med familj.

- Man kan inte göra så att de som bor ensamma alltid har semester i maj och september. Det är inte jämlik behandling, säger Lehto på FFC.

Kappsegling med Scylla-träbåtar, Nystad juli 2016.
Kappsegling med Scylla-träbåtar, Nystad juli 2016. Bild: Yle/Thomas von Boguslawski träbåtar,sommar,scylla,Kappsegling,Nystad,Bottenhavet

Alla ska ha samma ställning i semesterförhandlingarna oberoende av civilstånd och familjebakgrund. I en välskött arbetsgemenskap är arbetstagarna för det mesta redo att flexa och förhandla om sina semesterönskemål.

Bäst tar man hand med andra ord hand om både arbetstagare med familj och andra arbetstagare genom att satsa på ett gott arbetsklimat.

Du får hålla din semester i ett kör men arbetsgivaren bestämmer när

En arbetstagare har rätt till fyra veckor sommarsemester under semestersäsongen. Arbetstagarna har ändå inte rätt att få ta ut sina semesterdagar under sommarmånaderna utan under semestersäsongen som pågår från början av maj till och med slutet av september.

Enligt Puttonen på Arbetshälsoinstitutet spelar det inte så stor roll för arbetstagarens välbefinnande när semestern infaller, det viktigaste är den egna attityden.

- Sämst är det förstås om man inte kan sluta reta sig på att man inte fick semester då man hade önskat. I så fall lönar det sig att börja koncentrera sig på hur man kan använda den lediga tiden bäst, säger Puttonen.

Rallarrosäng
Rallarrosäng Bild: Unsplash/Camilla Bundgaard rallarros,Mjölke,sommar

Arbetstagaren har också rätt att ta ut sina semesterdagar i ett kör. Arbetsgivaren har rätt att spjälka upp semestern bara av produktionsskäl.

Arbetstagaren har också rätt att själv kräva semester i två etapper.

Det är också möjligt att ta ut sin semester på vintern, om det bara passar både för arbetstagaren och -givaren. I undantagsfall, som vid arbete som är bundet till vissa säsonger, kan arbetsgivaren bestämma att semestern ska tas ut utanför semestersäsongen.

Också visstidare har rätt till semester

Visstidsanställda har samma rättigheter till sommarsemester som fastanställda. Om man har samlat på sig semesterdagar ska de användas under sommarsäsongen.

Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att arbetstagaren tar ut semesterdagarna i pengar.

- Arbetstagare tänker lätt att de inte behöver ge visstidare någon semester, men det måste man nog om den visstidsanställda bara samlar på sig semesterdagar, säger Lehto på FFC.

Glass
Glass Bild: Yle/Sarah Karjalainen Torget i vasa,sommar,glass,Vasa,Österbotten,kiosker

Det räcker att en arbetstagare är anställd under några månader för att hen ska samla på sig semesterdagar och hen kan komma överens med arbetsgivaren om att flytta över dem till nästa kontrakt.

Det här passar ändå inte alltid för arbetsgivaren.

- Jag har hört att arbetsgivarna förhåller sig mycket njuggt till det här och vill betala bort semestern och sedan börja om från noll, säger Lehto.

Rättvisa förebygger gräl

Det finns inte ett rätt tips för hur semestrarna ska fördelas på arbetsplatserna. Både de experter som Yle har talat med betonar ändå att arbetstagarna ska ha det klart för sig på vilka grunder semesterbesluten fattas.

När arbetstagare upplever att systemet är rättvist uppstår inga spekulationer och inget snack bakom ryggen i efterskott, förklarar Puttonen på Arbetshälsoinstitutet.

- På vissa arbetsplatser låter man teamen komma överens om semestrarna sinsemellan. Chefen måste ändå vara lyhörd och se till att det verkligen fungerar och ger en bra rättvis upplevelse av semesterfördelningen, säger Puttonen.

Publikbild från Summerburst 2016
Publikbild från Summerburst 2016 Bild: Yle/Malena Holmström Summerburst,sommar
Om man vet att nästa semester kommer att infinna sig vid en bättre tidpunkt, så hjälper det― Puttonen

Ett system som upplevs som rättvist gör att det känns bättre, även om man inte får sina önskemål igenom.

- Om man vet att nästa semester kommer att infinna sig vid en bättre tidpunkt, så hjälper det, tröstar Puttonen.

Artikeln är ursprungligen skriven av Salla Hekkala på Yle Uutiset och översatt av Svenska Yle