Hoppa till huvudinnehåll

Tomi Kallio: Får jag rätt känsla så skriver jag på för en säsong till

Tomi Kallio med guldhjälm
Tomi Kallio med guldhjälm. Tomi Kallio med guldhjälm Bild: All Over Press Tomi Kallio,FM-ligan i ishockey,TPS (ishockey herrar)

Ishockeylaget TPS presenterade sina tränare och ledare för den kommande säsongen på tisdagen och i kväll har Åboklubben spelarpresentation. Lagkaptenen Tomi Kallios framtid kommer dock att klarna först senare.

En otroligt viktig pjäs, tillika TPS lagkapten de två senaste säsongerna, 40-årige Tomi Kallio, har ännu inte bestämt sig för om det blir någon fortsättning på hans långa och framgångsrika karriär.

- Ingenting är klart ännu. Just nu funderar jag mest på om jag ska fortsätta en säsong till eller inte. Det är många saker som spelar in. Dels vill jag vara ärlig mot mig själv och kunna ge lika mycket som de senaste två åren.

- Om jag ska spela vidare vill jag leda laget med samma proffsiga inställning som tidigare och jag vill ha kraft och ork för det, säger Tomi Kallio till Yle Åboland ett par timmar innan TPS spelarpresentation ska börja.

"Pratat flera gånger med TPS"

Den gångna säsongen blev Tomi Kallio fyra i FM-ligans poängliga under grundserien. Ingen lär tvivla på om TPS-kaptenen fortfarande håller hög nivå. 50 poäng på 59 matcher talar för sig själv.

- Det handlar inte så mycket hur många poäng jag kan göra, utan mer om att få rätt känsla. Jag vill inte pressa fram något, jag vill helt enkelt få rätt känsla och får jag det så skriver jag på för en säsong till.

- Jag har pratat flera gånger med TPS och jag tror de förstår mitt läge. Ska jag fortsätta vill jag också helst se bra möjligheter till att laget ska kunna gå långt, så det är mycket som spelar in.

När tror du att du tar ett beslut?

- Det kan ta någon eller några veckor. Det kan också ta flera månader.

Det återstår alltså att se om TPS lagkapten och poängkung Tomi Kallio fortsätter att vara härförare för Åbolaget som han har varit de två senaste säsongerna. Eller om Åbosonen, som också bland annat har varit väldigt framgångsrik i Sverige, lägger skridskorna på hyllan.

Spelarstatistik Tomi Kallio