Hoppa till huvudinnehåll

BBC:s hovreporter: Ingen fara med kungafamiljen

Prins Philip, hertig av Edinburgh, och drottning Elizabeth II av Storbritannien ser på varandra leende medan de står arm i arm.
Prins Philip, hertig av Edinburgh, och drottning Elizabeth II av Storbritannien ser på varandra leende medan de står arm i arm. Bild: Photo Pool/Anwar Hussein Collection/ WENN drottning elizabeth,Prins Philip, hertig av Edinburgh

Det brittiska rundradiobolaget BBC:s hovreporter Peter Hunt säger att det hemlighetsfulla mötet som det brittiska hovet har kallats till inte handlar om vare sig drottning Elizabeths eller prins Philips hälsa.

Tjänstemän vid hovet har inte avslöjat vad det blixtinkallade mötet handlar om, men det är inte ovanligt att de anställda möts.

Det brukar ske en gång per år, men det ovanliga den här gången är tidpunkten.

Hovets anställda från de olika kungliga slotten runt om i landet kallades på mycket kort varsel i natt in för ett möte på Buckingham Palace i London.

Det har lett till ryktesspridning både i Storbritannien och också utanför landets gränser.

BBC:s hovreporter tror alltså inte att det handlar om det kungliga parets hälsa. Både drottning Elizabeth (91) och prins Philip (95) uppträdde i offentigheten så sent som i går.

Medierna har utlovats mer information vid 12-tiden finsk tid.

Läs mera:

Brittiska hovet blixtinkallat på hemlighetsfullt möte

Det brittiska hovets anställda har plötsligt kallats till ett möte vid Buckingham Palace i London. Mötets orsak är höljt i dunkel och det spekuleras vilt om att orsaken kan vara drottning Elizabeths eller prins Philips hälsa.

Läs också