Hoppa till huvudinnehåll

Brittiska hovet blixtinkallat på hemlighetsfullt möte

Prins Philip, hertig av Edinburgh, och drottning Elizabeth II av Storbritannien ser på varandra leende medan de står arm i arm.
Det extrainkallade mötet har lett till spekulationer om att hovet kommer att offentliggöra nyheter om det kungliga parets hälsa. Drottningen är 91 år gammal, prins Philip 95. Prins Philip, hertig av Edinburgh, och drottning Elizabeth II av Storbritannien ser på varandra leende medan de står arm i arm. Bild: Photo Pool/Anwar Hussein Collection/ WENN drottning elizabeth,Prins Philip, hertig av Edinburgh

Det brittiska hovets anställda har plötsligt kallats till ett möte vid Buckingham Palace i London. Mötets orsak är höljt i dunkel och spekulationer om att orsaken kan vara drottning Elizabeths eller prins Philips hälsa går vilda.

Det brittiska hovets plötsligt sammankallade möte i natt har satt igång spekulationer och ryktesspridning i Storbritannien.

Hovets anställda från de olika kungliga slotten runt om i landet har på mycket kort varsel kallats in för ett möte på Buckingham Palace i London.

Inte ens de anställda vet

Någon orsak har inte givits, varken till allmänheten eller till de anställda.

Liknande möten sammankallas då och då men aldrig på så här kort varsel, uppger BBC:s kungahusreportrar.

Flera källor som tidningen Daily Mail har talat med uppger att liknande möten är ytterst ovanliga.

Kungliga parets hälsa?

Det spekuleras nu att mötet handlar om antingen drottning Elizabeths eller hennes make Philips hälsa.

Drottning Elizabeth och prins Philip är 91, respektive 95 år gamla.

Hovet har lovat att komma med mer information vid tiotiden på torsdag morgon.

Personal från både Windsor och Balmoral i Skottland har kallats till mötet, vilket tyder på att mötet kommer att påverka hela hovet.

Läs också