Hoppa till huvudinnehåll

ESS juniorseglare inledde säsongen i friska vindar

Ett gruppfoto av ett gäng med seglingsjuniorer. I bakgrunden syns en gul byggnad.
Seglingsjuniorernas säsong har startat i Ekenäs. Ett gruppfoto av ett gäng med seglingsjuniorer. I bakgrunden syns en gul byggnad. Bild: Anna Lomberg Ekenäs,segling,Västnyland,seglingsjuniorer

Ekenäs Segelsällskaps juniorers vårsäsong startade som vanligt redan i april med besök i Meriturva sjöräddningscentrum, övningar i simhallen och klubbkvällar. Trots att våren varit synnerligen kylig, startade vattenträningarna genast efter valborg.

Vinden var frisk och stjälpningar på sjön kunde inte undvikas. Seglarna utrustas och vänjs från första början med s.k. "sköldpaddor" (båten blåst omkull vilket är en naturlig del av lättbåtsseglingen) och inte ens det iskalla vattnet hindrade gruppen från att slutföra träningarna.

Juniorerna hoppas dock att ESS snabbt ska kunna hitta en lösning på problemen med lokaler tillsammans med Raseborgs stad där förhandlingar har pågått sedan hösten 2016. En egen byggnad med varma rum för bl.a. utbildning, omklädning och förvaring i Norra hamnen står högt på önskelistan.

Juniorernas kalender är välfylld med läger och olika evenemang. ESS ordnar i juni och juli juniorläger där blivande seglare kan börja en ny hobby eller rent av en ny karriär. ESS program finns på ekenassegelsallskap.fi.

Text: Frej Werner, juniorchef i Ekenäs Segelsällskap
Bild: Anna Lomberg

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Mitt Yle