Hoppa till huvudinnehåll

Petad och besviken Puljujärvi: "Kan inte göra något"

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi har hamnat i skuggan av de andra spelarna inför VM-premiären. Jesse Puljujärvi. Bild: Lehtikuva Jesse Puljujärvi

Besvikelserna bara fortsätter för Jesse Puljujärvi. Nu ser supertalangen ut att bli petad till lejonens VM-premiär. ”Enligt mig pratade vi om att jag skulle få en roll i någon kedja”, säger Puljujärvi.

I morgon startar Finland ishockey-VM mot Vitryssland. Parispremiären lär inte bli någon höjdpunkt för Jesse Puljujärvis del.

Jättelöftet är – precis som det framgick redan i går – petad från den spelande uppställningen. Nu ska det ske något extra för att han åker in på isen i mötet med vitryssarna.

– Jag skulle vilja spela. Det här är en liten besvikelse, men det finns inget annat som hjälper än att träna. Jag har kört lite på gymmet och cyklat, säger han enligt Yle Urheilu.

Tung säsong i Edmonton

Som överloppsanfallare finns det inte mycket att göra på lejonens isträningar. Och det här är samtidigt bara ytterligare en besvikelse för Puljujärvi.

Hans debutsäsong i Nordamerika blev en missräkning och mitt under NHL-slutspelet meddelade Edmonton Oilers att man släpper iväg Puljujärvi till VM.

”Den bästa lösningen för alla parter”, hette det då. Efter förra veckans EHT-insatser har Puljujärvi hamnat i kläm på nytt.

– Enligt mig pratade vi om att jag skulle få en roll i någon kedja, men tränarna fattar besluten. Jag kan inte göra något.

Tror på spel

I samband med dagens träning var förbundskaptenen Lauri Marjamäki fåordig om både laguppställning och Puljujärvi. Anfallaren tror själv att han kommer att få chansen att visa vad han kan.

– Vi ska spela fyra matcher på sex dagar. Jag tror att jag får spela.

Finland spelar mot Vitryssland med start klockan 17.15 i morgon.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport