Hoppa till huvudinnehåll

Läsarens våldsberättelse: "Hon slog mig i ansiktet med öppen handflata"

Salars tatuerade hand.
Torsten blev slagen av sin ex-flickvän men sade ifrån. Salars tatuerade hand. Bild: Yle/Carina Bruun Asylsökande med apatiska barn,asylsökande

Många av er har skrivit in och berättat om era erfarenheter av kvinnligt våld. En del av er har inte vågat berätta tidigare, men gör det här. Torsten har skrivitin och berättat om sina dåliga erfarenheter i tidigare relationer.

Min exflickvän slog mej i ansiktet med öppen handflata för att jag kom hem sent en gång. Det hände ganska i början av vår relation.

Hon gjorde en stor affär för att jag tog tag i hennes arm och hindrade henne från att slå mej igen.

Enligt henne var det grövre våld att jag försvarade mej mot hennes slag än det att hon slog. Jag gjorde det väldigt tydligt att det inte är ok att slå mej och hon gjorde det aldrig igen efter det.

Vi hade väldigt stormiga gräl och hon kunde aldrig komma över gammalt groll.

Vi hade väldigt stormiga gräl.

Inför andra

Största delen av tiden var hon en underbar flickvän men så plötsligt kunde hon dra upp samma gamla visor och så var vi där igen.

Speciellt när det hände när vi inte var ensamma var det väldigt påfrestande.

Min mamma har också den osmakliga vanan att dra upp historier om de fel pappa har gjort när de har gäster. Det spelar ingen roll fast min pappa sitter bredvid.

Jag har lärt mej att inte lyssna på eländet, annars skulle jag inte klara av att vara i deras närhet, men ibland hör man fast man inte vill.

Allt han gör är fel. Endera arbetar han för lite eller så för mycket och inte gör han det som hon vill.

Allt han gör är fel.

Hotade med självmord

Min första flickvän använde sej inte av fysiskt våld men hotade att ta livet av sej om jag gjorde slut.

Efter att vi varit ihop cirka tre månader försökte jag göra slut men hon blev så hysterisk och lekte med en kniv på det sättet att det blev rätt uppenbart att hon också skulle göra det.

Om vi gick på gatan och jag hade mitt huvud vänt i samma riktning som en flicka så fick jag höra hennes tjat i timmar om hur jag ville vara tillsammans med den jag varit vänt mot och hur jag var kär i denna person.

Oftast hade jag inte ens en aning om vem hon pratade om.

Hon hotade att ta livet av sej om jag gjorde slut.

Inte rädd längre

Efter att vi gjort slut visade det sej att hon varit otrogen under en längre tid men hon spred rykten att hon gjort slut för att det var jag som varit otrogen, vilket jag aldrig har varit.

Tack och lov är min fru en underbar människa. Jag behöver inte gå omkring och vara rädd för vad som kommer att hända och hur jag kommer att bli förnedrad härnäst.

Jag vågar ännu inte titta på människor av motsatt kön ordentligt.

Berätta om dina erfarenheter av kvinnligt våld

Formuläret är stängt, tack till alla som deltog.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle