Hoppa till huvudinnehåll

Skrabb tillbaka på fotbollsplanen: ”En fin känsla”

Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget.
Simon Skrabb skadade foten i mars. Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget. Bild: All Over Press Simon Skrabb

IFK Norrköpings Simon Skrabb närmar sig comeback. Det ska inte vara många dagar kvar nu inte, säger Skrabb på Norrköpings webbplats.

Skrabb ådrog sig en fotskada i mars och tvingades till operation.

Nu är en comeback nära.

På fredag trixade Skrabb med bollen och visade att touchen inte har försvunnit.

– En fin känsla att snöra på sig fotbollsskorna igen, säger Skrabb på IFK Norrköpings webbplats.

"Inte många dagar kvar"

Skrabb har tränat på cykel och på gymmet under frånvaron från fotbollsplanerna. På fredag fick han äntligen tillåtelse att träna med boll på en fotbollsplan.

Just nu ser det positivt ut – en comeback är nära.

– Jag har gjort lite maxlöp – egentligen känt på allt och kollat så det fungerar. Nu ska vi bara se reaktionen på foten – men det ska inte vara många dagar kvar nu inte.

FAKTARUTA: Vem är Simon Skrabb?

  • Simon Skrabb föddes i januari 1995 och har sen barnsben representerat hemstadens FF Jaro. Under junioråren gjorde han flera besök utomlands för att bekanta sig med större klubbar, i tonåren besökte han bland annat Liverpool upprepade gånger.
  • Sitt första seniorkontrakt med ligalaget FF Jaro skrev Skrabb inför säsongen 2010 och säsongen 2011 blev han i maj alla tiders yngsta målskytt i ligan (ett rekord han blev av med fyra år senare).
  • Skrabb har under sin uppväxt frekventerar ungdomslandslagen och valdes bland annat till årets pojkspelare i Finland år 2011. För Finlands U21-landslag debuterade han i mars 2014 i EM-kvalet mot San Marino och i slutet av det nyligen avslutade kvalet fungerade han som U21-landslagets kapten.
Simon Skrabb, fotbollsproffs.
Simon Skrabb, januari 2016 i Jakobstad. Simon Skrabb, fotbollsproffs. Bild: YLE/AnttiKoivukangas simon skrabb
  • De starka insatserna i U-landslaget gav Skrabb också chansen att resa med A-landslaget till VM-kvalmatchen mot Ukraina. I Odessa blev det inga spelminuter för Skrabb, som debuterade i A-landslaget i 2016 års första landskamp mot Sverige i Abu Dhabi.
  • Trots att Skrabb hela tiden haft kontrakt med moderklubben FF Jaro har han vistats i Sverige redan i tre säsonger. Sommaren 2014 gjorde han två matcher från start för Åtvidaberg och totalt 18 framträdanden, men redan 2015 var han etablerad och gjorde fyra mål på totalt 28 matcher. Säsongen 2015 slutade ändå i nedflyttning för ÅFF, vilket ledde till en flytt till Gefle IF. Också i Gefle slutade säsongen 2016 i nedflyttning, för Skrabb blev det totalt 28 matcher från start och sju mål.
  • Under 2015 fick Skrabb en hel del medial uppmärksamhet, när hanlyckades med ett konstmål i Gefles led under höstomgångarna i Allsvenskan. ”Skorpionen” blev vald till Årets mål i Sverige och var också med bland de tio mål som globalt nominerades till FIFA:s ”Puskas Award” för världens snyggaste mål. När listan på tio fullträffar bantades ner till tre finalister fanns Skrabbs konststycke däremot inte längre med i racet.

Skrabb var ett hett byte på transfermarknaden i vintras och valde till slut att skriva på för IFK Norrköping.

– Det är en stor och fin klubb som spelar en trevlig fotboll som kommer att passa mig. Det var inte svårt att tacka ja, sade Skrabb efter flytten.